(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-31358206-1', 'auto'); ga('set', 'anonymizeIp', true); ga('send', 'pageview');
Vytlačiť túto stránku

Najviac elektrických autobusov v Európe predáva čínsky Yutong

Autor OTS február 2023 -

Podľa spoločnosti Chatrou CME Solutions dosiahol podiel autobusov s nulovými emisiami na trhu v európskych mestách 30 percent.

Spoločnosť Yutong Bus bola vlani na čele predaja elektrických autobusov v Európe. Umiestnila sa na prvom mieste v rebríčku, ktorý zostavila spoločnosť Chatrou CME Solutions Europe, s počtom 479 autobusov predaných v Európe v roku 2022.

Prvé miesto upevňuje pozíciu spoločnosti Yutong ako silného hráča v mimoriadne konkurenčnom odvetví elektrických autobusov.

Rast európskeho trhu aj podielu Číňanov

Podľa údajov spoločnosti Chatrou CME Solutions dosiahol podiel autobusov s nulovými emisiami na trhu v európskych mestách 30 %. Holandská poradenská spoločnosť dlhodobo sleduje zmeny a trendy na trhu s úžitkovými vozidlami využívajúcimi nové energie a stala sa autoritou v oblasti elektrických autobusov v Európe.

Európsky predaj spoločnosti Yutong v roku 2022 vzrástol o 58 % v porovnaní s predchádzajúcim rokom. Jej podiel na trhu sa zvýšil z 9,2 % v roku 2021 na 11,5 % v roku 2022, takže predbehla značku Solaris a britsko-čínskeho výrobcu BYD-ADL.

autobusy tabulka

Yutong predáva svoje výrobky po celom svete. Na európsky trh vstúpil v roku 2018 a odvtedy dovedna vyviezol viac ako 2 200 kusov. Smerovali do vyše tucta krajín, ako sú najmä Poľsko, Dánsko, Francúzsko, Fínsko, Nórsko, Spojené kráľovstvo, Taliansko, Španielsko, Portugalsko, Bulharsko či Island.

Európsky dopyt po autobusoch s nulovými emisiami ďalej rastie, pričom okrem čisto elektrických autobusov rastie aj potreba hybridných autobusov, autobusov na zemný plyn a autobusov na alternatívnu energiu.

Zároveň čínske autobusy zohrávajú čoraz dôležitejšiu úlohu v ekologickej transformácii verejnej dopravy v Európe.

Transformácia od produktu k službe

Spoločnosť Yutong aktívne rozvíja svoju transformáciu z výrobcu autobusov na poskytovateľa ekologických riešení mobility. Európske krajiny cieľavedome podporujú verejnú dopravu s nulovými emisiami, takže model „produkt + služba“ spoločnosti Yutong je dobrou voľbou pri obstarávaní vozidiel a riešení mobility pre príslušný trh.

Rok 2022 bol pre trh s novými zdrojmi energie celosvetovo veľmi úspešný a spoločnosť Yutong dokázala upevniť svoje dobré meno z hľadiska produktov, služieb, riešení a technológií. Snaha o internacionalizáciu spoločnosti priniesla významnú príležitosť na postupné rozširovanie jej pôsobenia v zahraničí.

Okrem Európy sa autobusy využívajúce nové energie od spoločnosti Yutong Bus používajú vo viac ako 20 krajinách a regiónoch po celom svete a dosahujú dobré referencie v Katare, Mexiku, Čile, Singapure, Austrálii a ďalších krajinách, kde rozvíjajú ekologickú verejnú dopravu.

OTS