(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-31358206-1', 'auto'); ga('set', 'anonymizeIp', true); ga('send', 'pageview');
Vytlačiť túto stránku

Podnikateľom roka je výrobca obuvi, v technologickej kategórii sa presadil dodávateľ zubárskych súprav

Autor EY marec 2023 -
Podnikateľom roka je výrobca obuvi, v technologickej kategórii sa presadil dodávateľ zubárskych súprav Be Lenka

Celkové prvenstvo v súťaži EY Podnikateľ roka v SR získal Juraj Fehervari. Finalistami boli aj zástupcovia firiem z oblasti stavebníctva, IT, kovovýroby a špecializovaného veľkoobchodu.

Vyhlásenie výsledkov ukončilo sedemnásty ročník súťaže EY Podnikateľ roka v Slovenskej republike. Víťazom sa stal Juraj Fehervari, spoluzakladateľ a šéf firmy Be Lenka, s. r. o.

Úspech vďaka topánkam

Be Lenka je slovenská značka vyrábajúca prémiové barefoot topánky a ergonomické nosiče pre deti. Pri výrobe využíva prémiové, kompostovateľné, kožené a vegánske materiály a recykláty. Firma vedená Jurajom Fehervarim zažíva rapídny rast a radí sa medzi najlepšie hodnotené barefootové značky na svete.

Počas svojej existencie firma odoslala tovar do viac ako 70 krajín. Medzi jej dominantné trhy patrí stredná Európa s Nemeckom a Rakúskom, Severná Amerika, severná Európa, Španielsko a Francúzsko.

Finalisti

Štyrmi ďalšími finalistami súťaže EY Podnikateľ roka v SR boli Tomáš Kosa z HSF System SK, s. r. o., Viera Bieliková z firmy PREFIS, a. s., Ernest Haris z Orgeco, s. r. o. a Patrik Andó z ROPA Group s. r. o.

HSF System SK realizuje generálne dodávky stavieb, kompletné strešné a fasádne opláštenie moderných administratívnych, komerčných a priemyselných objektov vrátane ich rekonštrukcií. Dodáva o. i. oceľové konštrukcie a široký sortiment stavebného materiálu.

Spoločnosť Prefis sa zaoberá poskytovaním služieb v oblasti vývoja, konfigurácie, používateľskej a technickej podpory softvéru Wallstreet Suite. Ako partner celosvetovo
pôsobiacej spoločnosti Wallstreet Systems sa podieľa na projektoch pre centrálne banky, ministerstvá financií, veľké korporácie a komerčné banky z európskych krajín.

Orgeco patrí medzi najväčších výrobcov svetelných dekorov v Európe. Výrobky firmy boli súčasťou slávnostnej vianočnej atmosféry významných európskych metropol, ako Paríž, Londýn, Viedeň, Madrid, Dublin, Praha či Rím.

ROPA Group realizuje medzinárodný obchod v oblasti špecializovanej distribúcie chemických komodít na aplikáciu znižovania priemyselných emisií. Zároveň vykonáva veľkovýkup a zber komponentov elektroodpadu a farebných kovov.

EY Technologický podnikateľ roka

Titul v oblasti podnikania v technologickej sfére od EY získal Tomáš Nerád zo spoločnosti Diplomat Dental, s. r. o.

Tento slovenský výrobca zubárskych súprav pôsobí v Piešťanoch. Až 90 % komponentov jej výrobkov vzniká priamo vo výrobnej časti podniku. Okrem toho má firma vlastné výskumné a vývojové oddelenie.

Zubárske súpravy od Diplomat Dental sa predávajú v mnohých krajinách, okrem Európy najmä v krajinách Blízkeho východu, Austrálii, na Novom Zélande a v Mexiku.

Do kategórie EY Technologický podnikateľ roka môže byť zaradený akýkoľvek účastník súťaže, ktorého spoločnosť technológie vytvára alebo inovatívnym spôsobom využíva.

EY Začínajúci podnikatelia roka sú z phočkárne

O titul pre začínajúceho podnikateľa sa môže uchádzať účastník súťaže, ktorý podniká aspoň 2 roky, ale nie viac ako 5 rokov. V aktuálnom ročníku ho získala dvojica Thao Huong Šimeková a Quoc Thang Tran, ktorí vedú Food Project s. r. o.

Spoločnosť prevádzkuje sieť bistier s vietnamskou kuchyňou v koncepte PHOčkáreň. Zamestnáva desiatky kuchárov a ďalších ľudí, ktorí sa podieľajú na presadzovaní autentickej vietnamskej kuchyne na Slovensku, zároveň rozvíjajú spoluprácu medzi slovenskou a vietnamskou komunitou.

Dávajú si záležať na výbere surovín od overených dodávateľov, kam patrí kvalitné mäso a čerstvá zelenina, často z lokálnych zdrojov.

Porota a organizácia

Víťazov a finalistov súťaže vybrala porota zložená z víťazov minulých ročníkov súťaže EY Podnikateľ roka a ďalších úspešných podnikateľov a popredných osobností biznisu.

Víťaz slovenského kola sa zaradil do medzinárodného spoločenstva najlepších svetových podnikateľov. V júni 2023 sa zúčastní v Monte Carle na celosvetovom finále EY Svetový podnikateľ roka 2023.

Porota aktuálneho ročníka EY Podnikateľ roka:

Branislav Cvik (predseda poroty), EY Podnikateľ roka 2021, Banskobystrický pivovar

Jozef Klein, EY Podnikateľ roka 2016, Asseco Central Europe

Tomáš Bel, EY Podnikateľ roka 2010, EXIsport

Michal Meško, EY Podnikateľ roka 2020, Martinus

Patrick Hessel, EY Podnikateľ roka 2015, c2i

Michal Štencl, EY Podnikateľ roka 2009, Sygic

Juraj Habovštiak, EY Podnikateľ roka 2019, MTS

Eva Stejskalová, EY Podnikateľ roka 2014, MicroStep

Peter Zálešák, EY Podnikateľ roka 2008, NAY

Šimon Šicko, EY Podnikateľ roka 2018, PIXEL FEDERATION

Vladimír Šrámek, EY Podnikateľ roka 2013, DECODOM

Róbert Šimončič, SARIO

Michal Weis, EY Podnikateľ roka 2017, IBL Software Engineering

Ľuboš Fellner, EY Podnikateľ roka 2011, BUBO travel agency

Norbert Hovančák, Exkluzívny partner súťaže, Slovenská sporiteľňa

EY