(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-31358206-1', 'auto'); ga('set', 'anonymizeIp', true); ga('send', 'pageview');
Vytlačiť túto stránku

Slováci húfne nakupujú letné dovolenky. Kartago vypredalo vo First Minute 40 percent zájazdov

Autor OTS marec 2023 -
Pláž Katsiki na ostrove Lefkada Pláž Katsiki na ostrove Lefkada Pixabay / Jacqueline Macou

Najžiadanejšími sú Turecko, Tunisko, Egypt, Grécko a Malorka. Portfólio sa posilňuje aj o nové destinácie na Balkáne.

Dopyt po letných dovolenkách počas akcie First Minute dosahuje rekordné maximá. V porovnaní s rokom 2019 je záujem o nákup First Minute dovoleniek viac ako dvojnásobný.

„Predaj letných dovoleniek vo First Minute sa vyvíja mimoriadne priaznivo. Počas prvých mesiacov od spustenia predaja zájazdov na letnú sezónu 2023 sme už predali takmer 40 % z celkového počtu nakontrahovaných kapacít. Oproti roku 2019 sa predaj zájazdov zvýšil o 110 %,“ uviedla Alica Šipošová, hovorkyňa CK Kartago tours.      

„Podľa aktuálnej štatistiky predaja zájazdov do letných destinácií môžeme usúdiť, že ponuka dovoleniek Last Minute bude veľmi oklieštená s minimálnym počtom dostupných leteniek a úzkym výberom ubytovacích zariadení,“ upozornila.

Obľúbené rodinné dovolenky

Podobný nárast v predaji First Minute zájazdov vníma aj cestovná kancelária Fischer. „Slováci sa poučili z minuloročnej sezóny, keď bolo takmer nemožné nájsť dovolenku na Last Minute a leto 2023 začínajú riešiť so značným predstihom. V porovnaní s rokom 2022 narástli predaje našich zájazdov o takmer 160 %,“ koštatoval Jan Bezděk, hovorca CK Fischer.

Podľa neho štatisticky najviac nakupujú zájazdy na First Minute rodiny s deťmi, vyhľadávajúce špecifické typy izieb. Rodinné izby sa tak vypredávajú ako prvé.

Populárne stredomorské destinácie

Status najžiadanejšej letnej dovolenkovej destinácie si ďalej drží Turecko, za ním nasledujú Tunisko, Egypt, grécke ostrovy a Malorka. „Pre letnú sezónu 2023 sme pre našich klientov pripravili atraktívnu, turizmom nie veľmi zasiahnutú destináciu – grécky ostrov Lefkada. Láka na nádherné panenské pláže s bielym pieskom a tyrkysovým morom pripomínajúcim Karibik,“ povedala A. Šipošová.

Dovolenkári sa na Lefkadu môžu dostať priamym letom z Bratislavy do blízkej Prevezy. Aj ďalšie oblasti v okolí mesta Preveza ponúkajú podľa hovorkyne očarujúce miesta na poznávanie a rekreáciu.

Ponuka na Balkáne rastie

Dopyt po balkánskych destináciách v cestovných kanceláriách Fischer a Kartago tours stále rastie. „Ponuku prímorských destinácií sme osviežili o Albánsko a Čiernu Horu, ktoré ponúkajú aktívnu dovolenku plnú kvalitných služieb, vynikajúceho jedla, temperamentu a relaxu na pláži,“ priblížil Jan Bezěk z CK Fischer.

V cestovnej kancelárii DER touristik SK, ktorej súčasťou sú Kartago tours a Fischer, si na sezónu 2023 zakúpilo zájazdy dovedna už vyše 45 000 klientov.

OTS