(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-31358206-1', 'auto'); ga('set', 'anonymizeIp', true); ga('send', 'pageview');
Vytlačiť túto stránku

Nové logistické centrum pri Dunajskej Strede

Autor JF február 2017 -

Slovenský logistický trh stále rastie: spoločnosť GO Asset otvorila na jeseň 2016 high-tech logistické a distribučné centrum s rozlohou viac ako 25 000 m2 v Kostolných Kračanoch.

Z tohto miesta bude nemecká spoločnosť KiK Textil und Non-Food GmbH (dcérska spoločnosť Tengelmann Gruppe) zásobovať trhy siedmich krajín strednej Európy vrátane Rakúska. Budovu, predcertifikovanú zlatým DGNB certifikátom, postavil rakúsky developer GO Asset v spolupráci s architektonickým štúdiom Atrios.
LC je situované priamo na trase budúcej rýchlostnej cesty R7. Vďaka strategickej polohe a blízkosti Maďarska sa tento región stáva logistickým hubom. Veľmi blízko je Metrans-Hub – nákladný vlakový terminál prepojený s prístavom Hamburg.
Novú budovu postavili v súlade so zásadami trvalej udržateľnosti. Je prvým logistickým zariadením na Slovensku, ktoré získalo zlatý predcertifikát DGNB udelený Rakúskou spoločnosťou pre trvalo udržateľné nehnuteľnosti (ÖGNI). Stavba trvala len 7 mesiacov, pričom developer kládol prísny dôraz na kvalitu. „Iba s najvyššími štandardmi môžeme uspokojiť potreby medzinárodných a moderne mysliacich obchodných skupín, akou je i Tengelmann Gruppe,“ vysvetlil generálny riaditeľ spoločnosti GO Asset Andreas Liebsch.
JF