(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-31358206-1', 'auto'); ga('set', 'anonymizeIp', true); ga('send', 'pageview');
Vytlačiť túto stránku

Masáže sú obľúbenými procedúrami v kúpeľoch

Autor Paper Life november 2022 -

Klienti v Bardejovských Kúpeľoch si radi doprajú nielen klasickú či reflexnú masáž, ale aj nadštandardné procedúry s využitím rôznych účinných látok a exotických masážnych metód.

Kúpeľná liečba prešla dlhým vývojom a dnes využíva tradičné overené postupy so zavedením najmodernejších fyziatrických, balneologických a rehabilitačných metód.

Komplexný liečebný program Bardejovských Kúpeľov pozostáva z pitnej kúry, vodoliečebných, fyzikálnych, elektro-, magneto- a svetloliečebných metód, ktoré sa priebežne dopĺňajú a upravujú na základe nových lekárskych poznatkov.

Súčasťou liečby je diétne stravovanie, klimatické podmienky prostredia, liečebný režim a terénne kúry na ktoré sa využívajú špeciálne upravené trasy, nazývané tiež kyslíková dráha.

K najobľúbenejším liečebným procedúram patria masáže a minerálne kúpele. Novinkou medzi nimi je horčíková olejová masáž.

Horčíková olejová masáž – príliv morského horčíka

Kombinácia masážnych hmatov klasickej masáže a masážnych prípravkov s obsahom morského lúhu – to je horčíková masáž.

Masážne oleje s morským lúhom sa používajú na masáže pri bolestiach kĺbov a svalov, kŕčoch, artritíde, artróze, zápale nervov, zápaloch okolitých tkanív, vyvrtnutiach, zlomeninách, neuralgii, plexitíde, diskopatii, pooperačných stavoch a podobne. Pomáhajú pri liečbe akné, psoriázy a kŕčových žíl.

Príjemne relaxujú celé telo, zlepšujú kvalitu pokožky, znižujú bolesti a odstraňujú zatuhnutia, napätie a spazmy svalov.

horcikova masaz

Majú protizápalové a antibakteriálne účinky, pôsobia posilňujúco a uvoľňujúco na celé telo, odstraňujú únavu a ťažkosť v končatinách, vyživujú, omladzujú pokožku a spomaľujú starnutie, mineralizujú organizmus a stimulujú prirodzené ochranné reakcie imunitného systému. 

Masáž bio telovými sviečkami

,,Na masáž bio telovými sviečkami využívame sviečky vyrobené z olivového oleja a včelieho vosku v bio kvalite. V súčinnosti s prírodným éterickým olejom zaručujú pri masáží zamatovo hebký zážitok. Pri masáži sa nahriatý vosk aplikuje dlaňou na telo a sústavou hmatov sa postupne zapracuje do pokožky,“ približuje ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských Kúpeľov, a. s., Tamara Šatanková.

bio masaz telovymi svieckami

Táto masáž pozitívne pôsobí na prúdenie lymfy, posilňuje imunitu, zlepšuje krvný obeh, trávenie a telesné funkcie, vyživuje pokožku a ovplyvňuje psychiku.

Bankovanie

Pri tejto procedúre sa banka umiestni do požadovanej pozície na tele klienta, a pripojením pumpičky k ventilu na banke sa z nej následne vysaje vzduch.

bankovanie

Bankovanie je účinné proti bolestiam chrbtice, svalov, kĺbov, v období klimaktéria, taktiež zlepšuje tok lymfy, zlepšuje svalovú činnosť, ovplyvňuje stav centrálneho nervového systému a pod.

Masáž lávovými kameňmi

Používa sa tu striedanie horúcich čadičových kameňov so studenými. Striedanie dvoch teplotných extrémov má blahodarný a liečivý vplyv.

masaz lavovymi kamemi

Pomáha ľudskému telu zbavovať sa nepoužiteľných látok, zároveň pomáha lepšie zásobovať každú bunku kyslíkom a živinami.

Reflexná masáž chodidiel

Robí sa na základe masírovania jednotlivých zón a akupresúrnych bodov, čím sa ovplyvní funkcia vnútorných orgánov a chrbtice – dochádza k zmene vegetatívnej rovnováhy, znižuje sa bolestivosť, zlepšuje sa tok lymfy.

reflexna masaz chodidiel

V úvode procedúry si klient obnaží chodidlá a dezinfikuje ich v špeciálnych vaničkách. Pohodlne sa usadí do polohovacieho kresla a za počúvania relaxačnej hudby absolvuje procedúru.

Medová detoxikačná masáž

Starodávna metóda posilňovania reflexných zón chrbta, ktorá pôsobí uvoľňujúco pri neurózach, strese a duševnom napätí využíva účinky medu.

Nanesením medu na chrbát a pomocou špeciálnych masážnych pumpovacích hmatov sa vysávajú z tela toxíny, ktorých sa organizmus nevie vlastnými silami zbaviť.

medova detoxikacna masaz

Medová masáž pôsobí pozitívne na revitalizáciu organizmu, odbúranie slabosti z dôvodu stresu, zlepšuje stav chronických chorôb, zlepšuje stavy po operáciách, spomaľuje starnutie.

Aromaterapeutická masáž

Prírodná liečba, ktorá využíva koncentrované energie esenciálnych olejov získaných z rastlín. Oleje pôsobia v najhlbších vrstvách, kde pomôžu regulovať psychické a fyzické procesy.

V Bardejovských Kúpeľoch si môžete vybrať zo 4 druhov olejov: levanduľový, citrónový, olej z 31 liečivých rastlín, eukalyptový olej.

Bambusová masáž

Zahŕňa v sebe prvky nielen thajskej, čínskej a shiatsu masáže, ale aj lymfodrenáže a klasickej masáže. Pri bambusovej masáži sa používajú bambusové tyče rôznej veľkosti určené pre dané partie tela.

bambusova masaz

Účelom bambusovej masáže je vyvolať väčšiu stimuláciu a prekrvenie tkanív, čo sa pozitívne prejavuje na rýchlejšej regenerácii a relaxácii pohybového aparátu.

Reflexná masáž

Ide o manuálny liečebný zásah na povrchu tela, a to v miestach reflexných zmien vyvolaných ochorením. Špeciálnou technikou sa postupne ošetrujú dosiahnuteľné reflexné zmeny nielen v koži, ale tiež v podkoží, na obaloch svalov, vo svaloch.

reflexna masaz

Má vplyv na zvýšenie látkovej výmeny, zmenu vegetatívnej rovnováhy, zlepšenie tonusu svalstva, CNS a funkciu periférnych orgánov, zlepšuje prekrvenia ciev a svalov.

Klasická masáž

Sústava masážnych hmatov tlakom na kožu, podkožné štruktúry a svaly masážnou emulziou.

klasicka masaz

Zlepšuje prekrvenie ciev a svalov, tonizuje svalstvo, znižuje bolesť, zmierňuje opuchy, zlepšuje tok lymfy.

Paper Life