Energofórum 2019 o trendoch v slovenskej energetike

Autor PR / KM september 2019 -
Energofórum 2019 o trendoch v slovenskej energetike Unsplash / Matthew Henry

Štrnásty ročník energetickej konferencie sľubuje vysokú odbornú úroveň, aktuálne trendy a účasť špičkových expertov a zahraničných hostí.

Ďalší ročník top energetickej konferencie sa opäť pod záštitou Ministerstva hospodárstva SR uskutoční 17. – 18. októbra na Táľoch v Nízkych Tatrách.

Úvodné slovo bude patriť medzinárodne uznávanému expertovi na technológiu blockchain, Michaelovi Merzovi, zakladateľovi nemeckej spoločnosti Ponton. V prednáške sa chce zamerať na možnosti využitia blockchainu pri decentralizovanom obchodovaní s energiami na veľkoobchodnom trhu.

Na myšlienky prvého spíkra nadviaže blok venovaný smart energetike v digitálnej ére. O budúcnosti odvetvia, ktoré bude založené na integrácii zelenej energie do sústavy a prechode na inteligentné riadenie sústavy, budú spoločne diskutovať zástupcovia akademickej sféry a inovatívnych spoločností.

Poradca J&T porozpráva o budúcnosti mixu

Pre obrovský úspech v minulom roku si účasť na konferencii zopakuje Michal Šnobr, externý poradca skupiny J&T prevažne pre oblasť energetiky. Tentokrát upriami pozornosť na budúcnosť energetického mixu krajín regiónu strednej a východnej Európy, najmä na význam jadrovej energetiky v budúcnosti.

V popredí aj klimatická politika a zelená energia

Ďalší z blokov sa tematicky venuje európskej energetickej a klimatickej politike do roku 2030. Priestor dostane aj budúce nastavenie trhu s elektrinou a nové úlohy, s ktorými sa musia vysporiadať všetci zainteresovaní účastníci. Debatovať sa bude tiež o rozvoji technickej infraštruktúry v regióne a o zmenách v obchodovaní s komoditami.

Horúcou témou na Slovensku je aplikácia zmien v systéme podpory zelenej energie. Významnú rolu hrá spoločnosť OKTE, ktorej zástupcovia budú spolu s ďalšími odborníkmi diskutovať o implementácii nových pravidiel.

Konferencie Energofórum v posledných rokoch prepájajú témy z oblasti elektriny a zemného plynu. Tento ročník je zaujímavý aj tým, že výraznejší priestor ako v minulosti dostane sektor vykurovania a chladenia. Diskutovať sa bude o stave teplárenstva a centralizovaného zásobovania teplom na Slovensku a v Európe.

PR / KM

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo