Cestovanie

Vzdialené destinácie ako Maldivy, Mexiko či Dominikánska republika sú počas Vianoc mimoriadne obľúbené. Slovenskí dovolenkári si doprajú, míňajú viac ako Maďari a Česi.

Miera čerpania voľných dní silno kolíše v závislosti od odvetvia. Pracovníci v školstve sú na tom diametrálne odlišne ako zamestnanci ubytovacích a stravovacích zariadení.

Región je v rámci Slovenska najbohatší na pamiatky na druhú i prvú svetovú vojnu.

Za jednu z ciest k dosiahnutiu rovnováhy medzi pracovným a osobným životom považujú zamestnanci aj dostatočne dlhé voľno v práci.

O možnosť plaviť sa cez najťažší perejovitý úsek rieky Colorado, izolovaný od civilizácie, sa losuje. Záujemcovia zároveň musia rangerov presvedčiť, že na to majú. Úspešnú slovenskú výpravu priblížil vo filme známy dokumentarista.

Najžiadanejšími sú Turecko, Tunisko, Egypt, Grécko a Malorka. Portfólio sa posilňuje aj o nové destinácie na Balkáne.

Mesto Veszprém ležiace kúsok od Balatonu má aj v súčasnosti kultúrne vzťahy so Slovenskom. V rámci projektu EHMK očakáva ich posilnenie.

Predaj zájazdov First Minute sa začal rozbiehať začiatkom roka, pričom dopyt výrazne prekročil porovnateľné obdobie pred covidom.

Rýchlosť rastu cien láme rekordy. Nie je oblasť života, ktorú by nejakým spôsobom nezasiahlo zdražovanie, letné dovolenky nevynímajúc. Ak práve plánujete cestu, mali by ste vedieť, že si priplatíte za pohonné hmoty, potraviny, energie aj služby.

Krkonoše, Jizerské hory, Jeseníky, Beskydy, Krušné hory, Orlické hory a Lužické hory. Horské strediská v ČR, do ktorých v roku 2019, teda pred pandémiou, prišli takmer 3 milióny návštevníkov. Tento rok, už takmer bez koronavírusových opatrení, je aktuálna obsadenosť daných lokalít 30 % s rastom k 55 % v júli. Zvýšiť záujem môže nový unikát v obci Dolní Morava: najdlhší visutý most na svete Sky Bridge 721.

Strana 1 z 8

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo