Doprava

Analytický odhad inflácie pre koniec roka je podobný – 2,7 percenta. Na budúci rok sa zrejme zvýši pod vplyvom konsolidačných opatrení.

Linku bude dotovať štát v súlade s pravidlami EÚ. Spustiť by ju mali v marci alebo apríli 2025.

Polovica zlatých medailí MSV odišla na Slovensko. Získali ich tvorcovia pretekárskej prevodovky, vysokovýkonného batériového úložiska a konceptu prefabrikovanej stavebnicovej cyklocesty.

Akvizícia spojí dve popredné spoločnosti do jedného celku, ktorý chce byť ešte silnejším hráčom v svetovej logistike.

Ide zatiaľ o podmienené povolenie FACP, plnohodnotné povolenie bude možné na základe auditu amerického Federálneho leteckého úradu.

Súkromný dopravca vytvoril v rámci skúšobnej prevádzky zatiaľ v jednej súprave „kávový kútik“.

Železničná spoločnosť Slovensko a Útvar hodnoty za peniaze vyhodnotili prínos zásadných zmien v grafikone prijatých v roku 2022.

Prítomnosť stále zapnutej kamery odrádza ľudí od agresívneho správania a pozitívne ovplyvňuje aj vystupovanie jej nositeľa na verejnosti.

Po trati určenej pôvodne na prepravu rudy do železiarní budú môcť ukrajinskí občania cestovať do EÚ s následným tranzitom na košické letisko alebo prestupom na iné druhy dopravy. Technické podmienky na to chce vláda vytvoriť do konca roka.

Firma KleinVision, vyvíjajúca prvé certifikované lietajúce auto na svete, urobila významný krok smerom k splneniu snov ľudí, ktorí túžia po takomto druhu dopravy.

Strana 1 z 16

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo