Priemysel

Transformovaný tabakový koncern v novej správe dokazuje silný dôraz na spoločenskú zodpovednosť.

Medzi rokmi 2019 a 2023 klesol počet zamestnancov v priemysle o 58-tisíc. Celkovou nezamestnanosťou to nezatriaslo, prácu si našli v iných sektoroch a často aj za lepšie peniaze.

Počas galavečera v Bratislave zverejnili laureátov 27. ročníka Krištáľového krídla pre významné osobnosti Slovenska za rok 2023. Organizátori ocenili osobnosti v desiatich kategóriách a odovzdali Mimoriadnu cenu.

Schopnosti robota od spoločnosti Magazino umožňujú spojiť základné kroky logistického procesu medzi skladom a montážnou linkou do jedného plne autonómneho riešenia.

Po nedávnom vstupe na burzu v Prahe sa stredoslovenská firma rozhodla pre podobný krok aj na domácej pôde.

Európsky priemyselný samit prijal plán na obnovenie konkurencieschopnosti priemyslu v EÚ.

Za úspešným projektom stojí skupina HMC Invest a jej majiteľ Maroš Hudoba, s ktorým prinášame rozhovor.

Koncom novembra sa uskutočnila v Bratislave prezentácia 20 českých firiem z obranného a bezpečnostného priemyslu pre zástupcov slovenských rezortov obrany a vnútra a ozbrojených zložiek.

Ako je priemysel pripravený na digitálnu éru? Ktoré technológie pomôžu zvýšiť energetickú efektivitu a ušetriť náklady? Aké nové obchodné príležitosti prináša meniaci sa svet? Odpovede na tieto otázky budú v Brne od 10. do 13. októbra 2023 hľadať desiatky tisíc odborných návštevníkov. Uskutoční sa tu totiž už 64. ročník Medzinárodného strojárskeho veľtrhu.

V poslednej dobe sa stále viac podnikov v oblasti intralogistiky rozhoduje pre prechod na vysokozdvižné vozíky s lítium-iónovou batériou.

Strana 1 z 17

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo