Vzdelávanie

V aktuálnom ročníku hodnotenia bodovali aj vzdialený prístup k pacientom, monitorovanie úniku vzduchu a systém s drevenou klávesnicou.

Jedna z popredných inštitúcií slovenského vzdelávania v IT, výskumu a inovácií začala písať svoje dejiny v roku 2003 ako siedma fakulta STU.

Študenti sa vďaka praktickej skúsenosti učia byť zodpovednými, vedieť sa rozhodovať, komunikovať a viesť firmu.

Situácii by pomohlo, ak by IT zručnosti získali aj absolventi ekonomických odborov či manažmentu.

Deadline je za rohom, no vy namiesto práce trávite čas na sociálnych sieťach? V tom prípade slovo prokrastinácia isto dôverne poznáte.

Župan Juraj Droba je spravodajcom oficiálneho dokumentu Európskeho výboru regiónov k problematike metropolitných regiónov. K tejto téme vystúpil aj na nedávnej konferencii v Bruseli.

Slovenská spoločnosť sa počas 10 rokov výrazne zmenila, čo dokladujú aj doteraz zverejnené výsledky sčítania obyvateľov, domov a bytov 2021.

Naši rodičia nadobudli v škole zručnosti, s ktorými si v praxi vystačili až 26 rokov. Avšak znalosti, ktoré získame dnes, nám horko-ťažko vystačia päť rokov.

Na Slovensku tvoria IT špecialisti len niečo vyše 4 percentá celkového počtu pracovnej sily. Aj preto, lebo študenti často idú študovať informatiku do zahraničia, kde si potom nájdu uplatnenie.

Rýchlosť zmien je veľká a nie vždy sa s nimi vieme vysporiadať. S riešeniami váhame a často ich odkladáme.

Strana 1 z 7

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo