AirExplore zabezpečuje pravidelné dovolenkové lety z Bratislavy do Splitu

Autor TS júl 2020 -

Lety v stredu a nedeľu sú vhodné na obľúbené týždňové a jedenásťdňové turnusy, ale zaujmú aj tých, ktorí chcú ísť do Chorvátska na predĺžený víkend.

Chorvátsko je top zahraničnou destináciou Slovákov v tejto letnej sezóne. Letecká spoločnosť AirExplore reaguje na veľký dopyt od dovolenkárov a spúšťa v spolupráci s najobľúbenejším slovenským vyhľadávačom leteniek Pelikan.sk dovolenkové lety z bratislavského letiska do Splitu.

Lietať začína 19. júla, letenky sa dajú kúpiť exkluzívne na stránkach vyhľadávača alebo dopravcu. Lieta sa každú stredu a nedeľu. Cena jednosmernej letenky sa začína na 69 eur a je v nej zahrnutá aj veľká batožina.

Záujem o priame lety do Chorvátska rastie

Počet Slovákov, ktorí cestujú na dovolenku do Chorvátska lietadlom, každým rokom rastie. Mnohí chcú takto ušetriť čas, ale aj peniaze – let do Chorvátska trvá iba niečo vyše hodiny a ceny sú čoraz priaznivejšie.

Podľa štatistík Pelikan.sk narástol predaj leteniek do Chorvátska od roku 2016 v priemere o 43 %. Vo februári 2020, mesiac pred vypuknutím koronakrízy, zaznamenal Pelikán až 200%-ný nárast v predaji leteniek do chorvátskych dovolenkových destinácií. Silný bol aj január, kedy predaj rástol o približne 110 %.

To, že je o Chorvátsko veľký záujem, ukazujú aj čísla z vyhľadávača leteniek Pelikan.sk – podiel chorvátskych vyhľadávaní bol v júni dvakrát väčší ako v rovnakom období minulého roka.

Vzhľadom na rýchlo sa meniace pravidlá vstupov do jednotlivých krajín si teraz Slováci plánujú dovolenky na poslednú chvíľu. Aktuálny trend predaja ukazuje, že letenky nakupujeme najskôr 30 dní pred odletom.

V ústrety požiadavkám klientov

Split je najpopulárnejšou chorvátskou destináciou, do ktorej Slováci lietajú na dlhšie ako týždeň. Priemerná dĺžka pobytu pri ceste lietadlom do Splitu je 10 dní. Letový plán je prispôsobený požiadavkám klientov – je vhodný na veľmi populárne týždňové a jedenásťdňové turnusy, ale zaujme aj tých cestovateľov, ktorí sa do Chorvátska chystajú iba na predĺžený víkend.

Spiatočná letenka do Splitu stála v roku 2019 v priemere 209 eur bez batožiny. Pelikán teraz ponúka letenky do Splitu od 69 eur jednosmerne, resp. 138 eur spiatočne s veľkou batožinou v cene letenky. Za 99 eur budú k dispozícií jednosmerné flexibilné letenky, pri ktorých zmena dátumu je bez doplatku a za zmenu mena či zrušenie letu cestujúci zaplatí 50 eur za úkon.

Bezpečnostné opatrenia

Z hľadiska zdravotníckych opatrení postupuje spoločnosť AirExplore v súlade so všetkými nariadeniami a odporúčaniami vydanými Európskou agentúrou pre bezpečnosť letectva (EASA), ako aj nariadeniami vydanými ÚVZ SR a Útvaru hlavného hygienika Ministerstva dopravy a výstavby SR.

AirExplore monitoruje zdravotný stav svojich posádok, ktoré sú vybavené osobnými ochrannými prostriedkami. Lietadlá spoločnosti sú dezinfikované po každom lete, v prípade potreby lokálne aj počas letu.

Zároveň sa minimalizuje poskytovanie jedál a nápojov na palube a tiež pohyb cestujúcich. Posádka umožňuje vstup a pobyt na palube lietadla len cestujúcim s prekrytými hornými dýchacími cestami. To neplatí jedine u detí do 3 rokov alebo u osôb s autizmom.

Cestujúci majú zároveň na palube možnosť dezinfekcie rúk. V spolupráci s pozemnými službami letiska AirExplore tiež upravil proces nástupu a výstupu cestujúcich do/z lietadla tak, aby sa minimalizovala ich kumulácia.

Klimatizačné sústavy lietadiel sú vybavené filtrami HEPA, čo znamená, že vzduch v kabíne sa obmení každé 4 minúty. Riziko nakazenia v lietadle je preto nižšie ako napríklad pri 13-hodinovej ceste vlakom.

Test na COVID-19 ponúka aj Pelikán

Aj predajca leteniek Pelikan.sk (Pelikán) ponúka dovolenkárom pred cestou do zahraničia a po prílete z tzv. rizikových krajín testovanie na koronavírus. Klienti Pelikána sa na test môžu objednať aj s niekoľkotýždňovým predstihom podľa svojho dátumu odletu do zahraničia.

Odber vzorky prebieha výterom z hrdla a nosa a môže byť „drive-through“ priamo z osobného auta alebo „walk-through“ ak klient príde peši. Výsledky dostane do 48 hodín e-mailom alebo SMS správou. V prípade potreby mu vystavia certifikát o výsledku testovania.

O portáli Pelikan.sk a spoločnosti AirExplore

Najväčší predajca leteniek v Slovenskej republike, spoločnosť pelicantravel.com s. r. o., vznikol v roku 2004 ako prvý online predajca leteniek, ubytovania, cestovného poistenia a doplnkových cestovateľských produktov. 

Pelikan.sk ponúka služby na webstránke nepretržite 24 hodín denne 7 dní v týždni. Zameriava sa na nielen na ľudí cestujúcich služobne, ale aj na rekreačných cestovateľov, ktorým ponúka aj ďalšie služby.

AirExplore je slovenská letecká spoločnosť špecializujúca sa na prenájom lietadiel. Založili ju v roku 2010 a dnes operuje s modernou flotilou siedmich Boeingov 737-800. Aerolinky od svojho vzniku prepravili viac ako 5 miliónov pasažierov a ich služby využívajú aj iné letecké spoločnosti po celom svete.

Spoločnosť AirExplore organizovala aj repatriačné lety počas pandémie koronavírusu, vďaka čomu sa dostali do bezpečia domova tisícky Slovákov uviaznutých v zahraničí. Svoju flotilu bázujú v Bratislave a teraz plánujú „rozlietať“ Bratislavu aj do ďalších destinácií.

TS

 

Letový poriadok AirExplore Bratislava BTS – Split SPU

Streda

ED3830 BTS 13:35 – SPU 15:05
ED3831 SPU 16:05 – BTS 17:35

Nedeľa

ED3830 BTS 15:05 – SPU 16:35
ED3831 SPU 17:35 – BTS 19:05

Ceny

69 € Fix jednosmerne
99 € Flexi jednosmerne

 

Mohlo by vás zaujímať:

Ako bezpečne obnoviť cestovanie a európsky cestovný ruch

Vláda urýchľuje výber koncesionára pre bratislavské letisko

Kvalita vody pri európskych morských aj vnútrozemských plážach je veľmi dobrá

 

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo