HSF System SK dokončil v Prešove retailové projekty za vyše 20 miliónov

Autor Lukáš Klapil júl 2020 -

Do prešovského Hobby Parku pribudol obchodný dom ASKO – Nábytok. Pre stavebnú spoločnosť HSF System SK je to už tretí projekt v tejto obchodnej zóne.

Zastavaná plocha areálu Hobby Park Prešov je takmer 80 000 m2. Nachádzajú sa tu obchodné jednotky Hornbach, SIKO kúpeľne a po novom už aj ASKO – Nábytok. Celková suma všetkých troch zákaziek, ktoré tu boli realizované, presiahla hodnotu 20 miliónov eur. Developerom je slovensko-rakúska spoločnosť Atrios.

„Boli sme vybraní vo všetkých troch tendroch u rôznych klientov a stali sme sa tak generálnym dodávateľom objektov v celom obchodnom centre Hobby Park Prešov,“ povedal Tomáš Kosa, konateľ spoločnosti HSF System SK.

Veľká predajná zóna a priestranné parkovisko

Predajňa nábytku v Prešove otvorili na konci júna. Predajná zóna zaberá viac ako dve tretiny z celkovej plochy 8 000 m2. Parkovanie je zaistené priestranným parkoviskom, ktoré pojme zhruba 200 automobilov. Nemecký reťazec ASKO – NÁBYTOK postavil v Prešove už svoju ôsmu predajňu na Slovensku.

„Hobby Park Prešov je výnimočná stavba ako svojím umiestnením v lokalite, tak i prínosom pre obyvateľov tretieho najväčšieho mesta na Slovensku. Teší nás, že to ohodnotila i medzinárodná odborná verejnosť dvakrát zlatým ocenením CIJ Awards 2019 a HOF Awards 2020 ako Best Retail Development,“ uviedol Vladimír Jakša, managing director spoločnosti Atrios.

O spoločnosti HSF System SK

HSF System SK, s. r. o., pôsobí na slovenskom stavebnom trhu od roku 2010. Vznikla ako dcérska spoločnosť HSF System, a. s., ktorá je na českom trhu od roku 2002.

Spoločnosť je generálnym dodávateľom stavieb, zaisťuje projekčné práce a inžiniersku činnosť. Zaoberá sa tiež developerskými aktivitami. Realizuje kompletné strešné a fasádne opláštenie moderných administratívnych, komerčných a priemyselných objektov vrátane ich rekonštrukcií.

Dodáva oceľové konštrukcie, hliníkové výplne otvorov (okná, dvere, presklené fasády a svetlíky) a široký sortiment stavebného materiálu so zameraním na tepelné izolácie, hydroizolácie striech a profilované plechy.

Lukáš Klapil, Crest Communications

Foto Hobby Park Prešov 1

 

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo