Dron sa stal súčasťou dovolenkovej výbavy

Autor TS august 2020 -
Dron sa stal súčasťou dovolenkovej výbavy Pixabay

Pohľad z výšky ľudí baví. Mnohí Slováci si toto leto pribalili do batožiny drony, ktorých popularita stále rastie.

Pohľad z výšky ľudí naozaj baví. Mnohí Slováci si totiž toto leto pribalili do batožiny drony, ktorých popularita stále rastie.

Obľúbenosť dronov každoročne vzrastá a aktuálne sa ukazuje, že napriek zmene dovolenkových plánov si chcú Slováci zážitky z leta uchovať v netradičnej podobe. A v tom im pomáha quadrokoptéra prinášajúca nový zážitok z fotenia a filmovania.

Zvýšený záujem a predaj 

„Momentálna situácia, kedy mnohí dovolenkujú na Slovensku, predaju dronov pomáha. Predaj paradoxne naštartoval Covid-19, keďže ľudia boli nútení zdržiavať sa mimo mesta a výlety do prírody s rodinou či blízkymi si spríjemňovali rôznymi zážitkami a pohľadom z výšky,“ vysvetľuje Jaroslav Vraj, produktový manažér značky Datart.

Záujem potvrdzujú nielen pribúdajúce videá a fotografie z výšok na  sociálnych sieťach, ale aj čísla predaja v obchodoch Datart. Predaj dronov je štyrikrát vyšší ako minulý rok.

„Záujem je predovšetkým o quadrokoptéry značky DJI, ktorá je popredným producentom dronov strednej kategórie. Dopyt po dronoch vzrástol aj po tom, ako sa vlani podarilo práve značke DJI priniesť na trh model, ktorý v budúcnosti nebude mať problém s legislatívou,“ prezrádza J. Vraj. Cena bežného drona sa v súčasnosti pohybuje okolo 500 až 1000 eur.

Modely, ktoré vynikajú

Ľudia najviac vyberajú medzi dvoma modelmi. Ide o drony DJI Mavic Mini Fly More Combo a DJI Mavic Air 2 Fly More Combo. Vo svojej cenovej kategórii vynikajú výkonom.

„DJI mini je kompaktný, ľahký a jednoducho prenosný. Je ideálnym spoločníkom na cesty a práve tento model bol uvedený na trh vlani. DJI Mavic Air 2 patrí medzi špičku a volia ho najmä zákazníci, ktorí sa o snímanie dronom nepokúšajú prvýkrát,“ porovnáva produktový manažér Datartu.

TS

DJI Mavic Air 2 872

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo