Nový vodný park na Liptove má najväčší drevený bazén na Slovensku

Autor Katarína Šarafínová júl 2021 -
Nový vodný park na Liptove má najväčší drevený bazén na Slovensku Region Liptov

Najväčší slovenský vodný park na drevenej konštrukcii je zasadený do podhorského prostredia Nízkych Tatier a dopĺňa komplex Demänová Rezort na začiatku Demänovskej doliny.

Liptov je známy svojimi výbornými možnosťami pre dovolenkárov aj najširšou ponukou vodnej zábavy, športu aj relaxu. K množstvu termálnych aj minerálnych prameňov, vodopádov, priehrade Liptovská Mara, divokej vode Váhu či rieky Belá, vodným parkom Bešeňová, Tatralandia, Gothal  v Liptovskej Osade a Kúpeľov Lúčky pribudol toto leto vodný park v strdisku Demänová Rezort.

„Podľa dostupných informácií sa nám na Liptove podarilo v rekordnom čase postaviť najväčší drevený bazén na Slovensku. Konštrukcia nášho vodného parku je celá z dreva, držali sme sa škandinávskeho dizajnu a čistých línií, aby sme ho čo najlepšie začlenili do príjemného prostredia pod Nízkymi Tatrami. Náš vodný park tvorí 20 metrový bazén a detský bazén pre najmenšie detičky s hladinou vody od pätnásť do tridsaťpäť centimetrov s bezpečnou šmýkačkou. Navyše ho dopĺňajú aj vodné nafukovacie šmýkačky a obľúbený aquazorbing,“ povedal marketingový manažér Demänová Rezort Jozef Droppa.

Táto doba nepraje cestovnému ruchu, ťažko sa čokoľvek plánuje. Keďže sme vedeli, že chceme doplniť rezort aj o vodnú zábavu, tak sme hneď v momente ako prišlo uvoľňovanie rozbehli práce a výstavba nám trvala rekordných šesť týždňov. Paradoxne, najviac času nám zabralo položenie dlažby a dokončovacie práce, nie samotná stavba drevenej konštrukcie,“ priblížil J. Droppa.

Ide o menší vodný park s kapacitou 200 osôb a v prevádzke bude len počas letných mesiacov. Voda v bazénoch na plávanie je vyhrievaná, má okolo 28 stupňov Celzia. Nakoľko je Liptov horským regiónom a vietor tu niekedy býva silnejší aj chladnejší, pri konštrukcii investori mysleli aj na veterné zásteny na terase okolo bazénov.

Komplex atrakcií v rezorte dopĺňa aj unikátne 3D bludisko s drevenými prvkami či lezecká stena.

„Voda k letu neodmysliteľne patrí. Dovolenkári u nás hľadajú stále nové miesta na zábavu aj relax a som rada, že Liptov im vždy niečo zaujímavé aj nové ponúkne. Táto letná sezóna je pre nás najťažšia v histórii. Napriek tomu pozeráme do budúcnosti s optimizmom a nádejou,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov Darina Bartková.

Bezpečné vody Liptova sú pre dovolenkárov opäť o niečo bohatšie. Veríme, že Slováci podporia domáci cestovný ruch a vyberú si pre svoju letnú dovolenku Slovensko a najmä náš Liptov, kde ich v horách aj pod horami čaká kopec atrakcií a zábavy," dodala.

Nová vodná prevádzka na Liptove zabezpečila prácu ďalším 20 ľuďom v trvalom pracovnom pomere aj brigádnicky.

Katarína Šarafínová, Region Liptov

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo