GEFCO zabezpečuje logistické toky inovatívneho elektromobilu Citroen Ami v Taliansku

Autor Petra Barineková november 2021 -
Citroën Ami Citroën Ami

Francúzska nadnárodná logistická spoločnosť bude riadiť prepravu, postprodukčné operácie, skladovanie aj dodávku objednaných áut do miesta určenia.

Spoločnosť GEFCO, globálny expert v oblasti multimodálnych riešení dodávateľských reťazcov a európsky logistický líder v automobilovom odvetví, sa stal logistickým partnerom spoločnosti Citroën v Taliansku pre inovatívny, 100 % elektrický automobil typu AMI. Na základe uzatvorenej zmluvy bude spoločnosť GEFCO riadiť prepravu, postprodukčné operácie a skladovanie vozidiel rovnako ako dodávku objednaných áut až do miesta určenia a odovzdania koncovým zákazníkom. 

GEFCO Italy bude preberať vozidlá Citroën Ami v svojej pobočke v mestečku Guasticce v Toskánsku, kde odborníci zabezpečia všetky požadované postprodukčné operácie a úkony nevyhnutné na uvedenie vozidla do prevádzky. Okrem toho spoločnosť zabezpečí v Taliansku adekvátne skladové kapacity pre vozidlá Citroën Ami, ktoré čakajú na odvolanie a doručenie koncovému klientovi.

Vozidlo aj pre mladých

Postprodukčné operácie vykonávané na vozidlách, ktoré opustili výrobnú linku, zahŕňajú umývanie, kontrolu prevádzkových kvapalín, montáž príslušenstva a finalizáciu konfigurácií trendových línií MY AMI POP a MY AMI VIBE. Personalizácia vozidla pomocou dizajnových prvkov je trendom budúcnosti, zvyšujúcim atraktivitu týchto línií.

Citroën Ami je ľahká štvorkolka, dostupná aj 14-ročným osobám s vodičským oprávnením skupiny AM. Pomocou jednoduchého, intuitívneho digitálneho ekosystému plní nové potreby mobility.

V rámci partnerstva bude spoločnosť GEFCO zabezpečovať aj dodávky koncovým klientom, tzv. home deliveries. Všetci vodiči, ktorí budú vozidlá distribuovať, prešli školením, sú schopní predstaviť kompletné funkcie vozidla, aby ich zákazníci mohli ihneď využiť. Spolu s plne digitálnou administratívou spoločnosti Citroën prináša táto služba predtým neobvyklú zákaznícku skúsenosť.

Home delivery AMI

Fabrice Barthe, výkonný riaditeľ talianskej pobočky spoločnosti GEFCO, uviedol: „Sme hrdým partnerom 100 % elektrického vozidla Citroën Ami, navrhnutého s cieľom priniesť revolúciu do mestskej mobility. Spoločnosť GEFCO zabezpečuje prepravu, postprodukčné úpravy, personalizáciu vozidla a dodávky priamo do domova zákazníka, s rešpektom k najnovším protiepidemickým požiadavkám. Sme radi, že môžeme spolu s talianskou pobočkou spoločnosti Citroën ponúknuť zákazníkom skutočne jedinečnú zákaznícku skúsenosť!“

O skupine GEFCO

GEFCO je svetovým expertom v oblasti multimodálnych riešení dodávateľských reťazcov a európskym lídrom logistiky pre automobilový priemysel. Na základe 70-ročných skúseností navrhuje inteligentné, flexibilné riešenia pre partnerov a klientov zo všetkých oblastí priemyslu.

Skupina GEFCO je prítomná na piatich kontinentoch. Na 47 svetových trhoch pre ňu pracuje celkovo 15 000 profesionálov. Celkové príjmy Skupiny v roku 2019 dosiahli 4,7 miliardy eur. 

Petra Barineková, PBR

DSC 0073 DK

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo