Hviezda NBA Stephen Curry vstupil do firmy mladých Slovákov

Autor TS február 2023 -
Miguel Gamino, Juraj-Gago, Stephen-Curry a Suresh Singh Miguel Gamino, Juraj-Gago, Stephen-Curry a Suresh Singh

Spoločnosť Simplicity, za ktorou stoja Slováci Juraj Gago a Andrej Krúpa, potvrdila, že jeden z najlepších basketbalistov všetkých čias sa stáva partnerom slovenského startupu.

Technologická platforma Simplicity, ktorá vznikla na Slovensku a úspešne expanduje v USA, prevádzkuje komunikačnú platformu, ktorej cieľom je zjednodušovať mestské služby a posilňovať vzťah medzi mestami a ich občanmi.

Momentálne ju využívajú aj najväčšie americké mestá ako New York, Los Angeles či Miami a mnohé ďalšie, vrátane Austinu, Denveru, Buffala, St. Louis, či Clevelandu.

Športová superhviezda s citom pre technologické inovácie

Stephen „Steph“ Curry je globálna basketbalová superstar, momentálne hrajúci za Golden State Warriors v NBA.

Najlepší 3-bodový strelec všetkých čias, 4-násobný víťaz NBA a dvojnásobný MVP (Najužitočnejší hráč NBA) je zároveň veľkým fanúšikom technológií a inovácií. V minulosti investoval do niekoľkých spoločností v Silicon Valley a aktívne sa podieľa na tvorbe nových technológií, ktoré môžu zlepšiť život ľudí.

„Som nadšený, že sa spájam s tímom Simplicity a pridám sa tak k misii spoločnosti zlepšovať naše mestá a uľahčovať spôsob, akým získavame informácie,“ povedal Stephen Curry pri uzatvorení partnerstva so slovenským startupom.

„Technológie sú silným prostriedkom na spájanie ľudí a Simplicity využíva práve technológie na zjednodušovanie nášho každodenného života v mestách a komunitách”, dodal.

Curry vníma spojenie s tímom Simplicity ako spôsob, ktorým môže pomôcť šíriť pozitívne zmeny v spoločnosti ešte viac ako doteraz.

Podpora osobností biznisu

„Steph prináša do Simplicity jedinečný pohľad a motiváciu a sme poctení, že sa k nám pridal,“  povedal Juraj Gago, spoluzakladateľ Simplicity.

„Vďaka jeho angažovanosti v spoločensky prospešných témach a vďaka globálnemu dosahu na sociálnych sieťach, kde ho len na Instagrame sleduje 50 miliónov ľudí, sa Simplicity môže stať ešte silnejším hráčom v oblasti inovácií s globálnym potencialom,“ doplnil J. Gago.

Simplicity má podporu špičkových investorov a poradcov zo Slovenska i USA. Patria k nim napríklad Slovák Peter Lukeš, ktorý stojí aj za úspechom Pixel Federation, Bob Lesko z USA, ktorý bol jedným z prvých investorov v globálne úspešných firmách ako Uber, Airbnb a Twitter, alebo Adrian Fenty, niekdajší starosta Washingtonu.

TS

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo