J&T Banka vstúpila na nemecký trh digitálnou pobočkou, klientom ponúka atraktívne zúročenie

Autor J&T Banka / Presseportal marec 2023 -
Sídlo J&T Direktbank na Franklinstraße 56 vo Frankfurte nad Mohanom Sídlo J&T Direktbank na Franklinstraße 56 vo Frankfurte nad Mohanom GSW

J&T Direktbank so sídlom vo Frankfurte bude na nemeckom trhu ponúkať najmä depozitné produkty.

Česko-slovenská J&T Banka rozširuje pôsobenie a po dvadsiatich piatich rokoch existencie expanduje na západ formou založenia priamej pobočky. S plne digitálnou bankou J&T Direktbank bude ponúkať v prvom rade depozitné produkty na nemeckom trhu. Nemecko sa tak stáva štvrtým trhom, kde banka pôsobí.

Krok na západ

„Otvorenie pobočky v nemeckom Frankfurte je prvým krokom banky na západný trh. Po nedávnom získaní investičného ratingu od medzinárodnej agentúry Moody's ide o ďalší zásadný míľnik v našej stratégii,“ uviedol Štěpán Ašer, generálny riaditeľ J&T Banky.

„Na nemeckom trhu sme už od roku 2014 ponúkali vkladové produkty prostredníctvom porovnávacích platforiem. Otvorenie vlastnej pobočky a s tým spojená priama komunikácia s klientmi nám umožňuje ďalej sa na nemeckom trhu rozvíjať a v budúcnosti ponúkať aj investičné produkty a služby,“ dodal.

Ambícia najlepšej ponuky

J&T Direktbank začala ako nový poskytovateľ investičných produktov súkromným klientom na nemeckom trhu ponukou, ktorou sa zaradila na špičku trhu z hľadiska ponúknutých výnosov. Pre jednodňové peniaze ponúka úrok 2,5 % p. a. a pre termínované vklady až do 3,5 % p. a.

Výkonný riaditeľ nemeckej pobočky Arthur Iliyav hovorí o ambicióznych cieľoch banky a vysvetľuje: „Chceme etablovať J&T Direktbank ako pevnú veličinu na nemeckom trhu. Až do 30. júna garantujeme našim zákazníkom úrokovú sadzbu 2,5 % p. a. a takisto na nich prenesieme akékoľvek prípadné plánované zvýšenie úrokových sadzieb. Takže zákazníci profitujú dvakrát, ak si trh zachová dynamiku posledných mesiacov.“

Podľa A. Iliyava banka ako technickú platformu využíva systém používaný aj stovkami iných bánk v Nemecku a kladie dôraz na bezpečnosť. Transakcie cez aplikáciu SecureGo plus musia byť schválené.

Lepšie ako predtým

J&T Banka, a. s., od roku 2014 na nemeckom trhu prostredníctvom porovnávacích platforiem ponúka termínované vklady s rôznymi termínmi splatnosti.

K založeniu pobočky Arthur Iliyav dodal: „Týmto krokom oslovujeme priamo sporiteľov a investorov a môžeme ponúknuť oveľa lepšie služby s naším online bankovníctvom, bankovou aplikáciou, ktorá bude čoskoro nasledovať, s jasnými a jednoduchými procesmi. Vďaka krátkej ceste k našim zákazníkom máme oveľa lepší prehľad o ich potrebách a finančných cieľoch.“

Privátna banka s dlhým horizontom

J&T Banka sa strategicky zameriava na klientov, ktorí sa vyznačujú vysokou mierou individuality. Ponúka im investičné poradenstvo, obchodovanie s cennými papiermi či služby lifestyle manažmentu. Je súčasťou skupiny J&T.

Od roku 1998 pomáha klientom  zhodnotiť a ochrániť majetok a odovzdať ho ďalším generáciám, prípadne si ho náležite užívať. Jej služby zohľadňujú dlhší časový horizont, prípadne širšie rodinné vzťahy formou multigeneračnej správy majetku so zohľadnením nástupníctva.

J&T Banka / Presseportal

 

Produkty a podmienky J&T Direktbank:

  • Jednodňové peniaze: 2,5 % p. a.
  • Termínovaný vklad 1 rok: 3,0 % p. a.
  • Termínovaný vklad 2 roky: 3,2 % p. a.
  • Termínovaný vklad 3 roky: 3,3 % p. a.
  • Termínovaný vklad 4 roky: 3,3 % p. a.
  • Termínovaný vklad 5 rokov: 3,5 % p. a.

 

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo