Záhrada, dielňa a okolie rodinného domu na jar ožívajú. Ich kultivácii pomôže aj elektrické náradie

Autor TS marec 2023 -

S praktickým náradím a záhradnou technikou idú práce a jarná údržba od ruky. Sortiment s takýmto určením možno nájsť v predajniach s domácimi potrebami a elektrospotrebičmi.

Vytiahlo vás krajšie počasie do vašej záhradky alebo pracovnej dielne? Tipy na výkonných pomocníkov môžete získať pri návšteve predajne s elektrom.

Prvé kroky domácich majstrov a vášnivých záhradkárov po zimných mesiacoch vedú obvykle do dielne k náradiu. Niektoré nástroje je nutné vymeniť, chýbajúce možno aj dokúpiť. S touto úlohou si dokážete poradiť napríklad s pomocou Datartu.

V predajniach tejto značky každoročne v jarnom období patria k najpredávanejším kategóriám sekačky, nožnice na živý plot a krovinorezy. Ďalším z nástrojov, po ktorých zákazníci siahajú na začiatku záhradkárskej sezóny, sú elektrické reťazové píly. V tomto období je totiž ideálne narezať spílené stromy, pretože počas teplých mesiacov drevo preschne a bude pripravené na zimu.

Ako vytvoriť dokonalú záhradku?

Dať do poriadku vonkajšie priestory príbytku po zimných mesiacoch zvyčajne zaberie viac času, no výsledok stojí za to.

Pýchou záhradkárov sú zakvitnuté terasy plné farieb či stromov a dokonale zelený trávnik, ktorý treba pred sezónou dôkladne pohrabať a potom pravidelne kosiť. Počas leta sa vám za starostlivosť odvďačí svojou krásou a jednoduchšou údržbou.

„Zákazníci najčastejšie siahajú po kosačkách na benzínový pohon, a to predovšetkým vďaka ich výkonnosti a cene. V Datarte sme zaznamenali aj vyšší dopyt po akumulátorových sekačkách. Ľahko sa s nimi manipuluje, poskytujú väčšiu voľnosť a ich výhodou je aj nízka hlučnosť,“ hovorí Miroslav Bouška, produktový manažér pre sortiment dielňa / záhrada Datartu.

Žiadanými produktami v tomto období sú tiež tradičné vŕtačky, brúsky a pílky.

Pomocník menom aku náradie

Žiadny domáci majster sa nezaobíde bez poriadnej sady kľúčov a skrutkovačov. Je samozrejmé, že ručné náradie bude vždy súčasťou výbavy každého nadšenca vlastnoručného opravovania. No každá moderná výbava by už dnes mala obsahovať aj akumulátorové náradie.

Každý, kto sa už snažil ručne zatočiť viac ako 5 skrutiek, vie, o čom je reč. Aku náradie šetrí čas a sily a ďalšou z výhod je jednoduché zaobchádzanie. Nabitie závisí od vlastnosti akumulátora, no odhaduje sa na 30 minút až 2 hodiny.

Pokiaľ sa neviete rozhodnúť, ktoré aku náradie si zo širokej ponuky vybrať, produktový manažér pre dielňu a záhradu odporúča: „Pred samotnou kúpou aku náradia je dôležité uvedomiť si, ako dlho s ním chcete pracovať. To bude pre vás vodidlom, ako si vybrať správnu kapacitu batérie vybraného výrobku. Dôležité je tiež zvážiť napätie akumulátora. Pri strojoch na 18 voltov môžete urobiť veľa práce, ale nedosiahnete taký výkon ako pri strojoch na 40 voltov.“

Ako udržať poriadok v dielni

Neporiadok by nemal zdržiavať pri práci žiadneho majstra. Organizéry by preto nemali chýbať v žiadnej dielni. Vďaka nim udržíte poriadok medzi množstvom vecí, ktoré v dielni máte. Od malých klinčekov cez francúzske kľúče až po veľké záhradné náradie. Ide o vyhľadávaný sortiment, a aj preto mu v Datarte venujú extra pozornosť a neustále rozširujú produktové rady v tejto kategórii.

Datart, popredný český a slovenský predajca elektroniky a domácich spotrebičov, má aktuálne nachystané všetky typy záhradného tovaru a je pripravený na jarnú sezónu. S výberom poradia zákazníkom školení odborníci.

TS

 

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo