Deň narcisov podporili aj obchodné reťazce, možnosť prispieť stále trvá

Autor TS apríl 2023 -

Viaceré siete obchodov na Slovensku pomáhajú s vyberaním príspevkov na boj proti rakovine počas aprílového Dňa narcisov. Akcia v nich obvykle trvá viac ako jeden deň.

Na Slovensku trpí onkologickým ochorením čoraz viac ľudí. Aj v tomto roku Liga proti rakovine, ktorá tu pôsobí viac ako tri desaťročia, zorganizovala zbierku Deň narcisov, ktorá sa koná za účasti dobrovoľníkov tradične v uliciach, ale i v niektorých obchodných spoločnostiach.

Počas troch dní mohli zákazníci dm prispieť do pokladničky v každej predajni reťazca. Navyše sa spoločnosť dm drogerie markt rozhodla darovať Lige proti rakovine finančný dar v sume 20 000 eur.

„Niekoľko rokov sme podporovali Deň narcisov vo forme materiálnej pomoci pre dobrovoľníkov a internej zbierky medzi našimi spolupracovníkmi a už štvrtýkrát sa doň veľmi radi zapojíme aj zbierkou v našich predajniach. A tento rok navyše aj finančným darom,“ povedal, konateľ spoločnosti dm drogerie markt Martin Podhradský.

Celoslovenská finančná zbierka už viac ako 32 rokov zvyšuje povedomie o prevencii a liečbe onkologických ochorení a má veľký význam pre ľudí, ktorí s ním zápasia. Vyzbierané finančné prostriedky každoročne skvalitňujú starostlivosť o tých najzraniteľnejších.  

Zbierku podporil aj DATART. „Záleží nám na tom, aby sa na tento účel vyzbieralo čo najviac financií, a preto aj tento rok pomáhame so zviditeľnením Dňa Narcisov, ktorý zastrešuje Liga proti rakovine,“ uviedla značka v tlačovej správe. Dobrovoľníkov s pokladničkou bolo preto možné stretnúť aj v jej predajniach.

Súčasťou zbierky na pomoc onkologickým pacientom sa tak, ako po minulé roky, stali aj predajne reťazca Tesco na celom Slovensku.

Počas minuloročného Dňa narcisov prispeli zákazníci Tesca v hotovosti sumou vo výške viac ako 46-tisíc eur. Použitím špeciálnych kupónov počas platby za nákup zase prispeli sumou viac ako 15-tisíc eur.

„Tešíme sa, že Tesco je už štvrtýkrát špeciálnym partnerom Dňa narcisov a môžeme tak prispieť a pomôcť pacientom s onkologickým ochorením. Sme hrdí na to, že sa nám dlhodobo darí podporovať aktivity, ktoré pomáhajú zlepšiť život ľuďom, ktorým do života vstúpila vážna diagnóza,“ povedala CSR manažérka Tesca na Slovensku Michaela Lehotská.

Záujemcovia môžu Deň narcisov podporiť okrem priameho príspevku do pokladničky aj zaslaním SMS na číslo 848 v hodnote 3 €, finančným príspevkom cez QR kód či priamou platbou na špeciálny účet SK09 0900 0000 0054 5454 5454. Oficiálne trvanie zbierky je od 17. do 28. apríla 2023. Viac informácií o možnostiach podpory nájdete na stránke www.dennarcisov.sk.

TS/JF

Den Narcisov 1000x380 HP

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo