SuperScale, slovenský dodávateľ služieb pre herné platformy, získal od investorov vyše 5 miliónov dolárov

Autor TS júl 2023 -

Spoločnosť špecializujúca sa na herné technológie pomáha vývojárom a vydavateľom maximalizovať komerčné možnosti ich produktov a know-how.

SuperScale, spoločnosť zameraná na podporu škálovania firiem v segmente hier, oznámila, že získala 5,4 milióna USD (asi 5 miliónov EUR) v rámci kola financovania v sérii A.

Toto financovanie umožní spoločnosti, ktorá spolupracovala s poprednými vydavateľmi hier vrátane firiem Electronic Arts, Fingersoft a Big Fish Games, rozšíriť jej služby zamerané na podporu komerčnej efektivity v rámci celej infraštruktúry produktu.

Spoločnosť SuperScale, založená v roku 2015, ponúka komplexnú SaaS analytickú platformu, ktorá pomáha vývojárom a vydavateľom hier identifikovať stratégie zvyšovania príjmov, ako aj služby odborného publikovania a správy hier na zvýšenie príjmov z hier.

Kapitálový impulz

Vedúcim investorom daného kola série A bol fond Venture to Future Fund a zúčastnili sa na ňom aj Across Private Investments a Zero One Hundred.

Ide o prvé významné navýšenie kapitálu spoločnosti po menšom počiatočnom kole v roku 2020. Odvtedy sa SuperScale úspešne rozrástla na 70-členný tím s kanceláriami v Londýne, Bratislave a Gdansku.

Nové financovanie umožní SuperScale rozšíriť podpory služby rastu výnosov a ponúknuť ich väčšiemu počtu vývojárov a vydavateľov na celom svete. To zahŕňa priekopnícky prístup „Venture Publishing“, kde SuperScale investuje do hier zákazníkov a preberá priamu zodpovednosť za ich marketing, monetizáciu a LiveOps (komplexné dlhodobé promovanie produktov). Táto investícia sa vráti z podielu na príjmoch z dodatočného zisku, ktorý hry následne vygenerujú.

Ambiciózne rastové plány

Ivan Trančík, generálny riaditeľ a zakladateľ spoločnosti SuperScale, k tomu uviedol: „Už takmer 10 rokov SuperScale potichu získava na popularite vďaka jedinečnej kombinácii dátových a profesionálnych služieb – v kombinácii s prístupom ‚grow games or go home‘.

V roku 2023 bude pre spoločnosti pravdepodobne ťažšie ako predtým škálovať svoje hry, takže bolo načase rozšíriť rozsah a hĺbku našich služieb, aby sme podporili viac vývojárov a vydavateľov, aby uspeli. Toto financovanie podporuje neuveriteľne tvrdú prácu nášho tímu a pomôže nám dosiahnuť hlavné míľniky v našom ambicióznom pláne, keďže sa nám darí dosahovať rýchly rast pre SuperScale aj našich zákazníkov.“

Dobrý investičný krok

Peter Jakubička, generálny riaditeľ Across Private Investments, povedal: „SuperScale ponúka dômyselnú zmes škálovateľnej technológie a expertného tímu, ktoré sa spojili, aby vytvorili niečo jedinečné a pozoruhodné na dnešnom trhu.

Má inovatívny, ale robustný obchodný model, ktorý je ideálny pre súčasnú ekonomickú klímu tak globálne, ako aj špecificky v odvetví hier. Pre Across bolo privilégium byť súčasťou tejto jedinečnej príležitosti, ktorá sa objavuje v našom regióne raz za generáciu.“

Prínosná spolupráca

O svojich skúsenostiach so spoluprácou so SuperScale hovoril aj Ian Marsh, spolumajiteľ vývojára a vydavateľa mobilných hier v USA, firmy NimbleBit. So slovenským partnerom spolupracujú na populárnych tituloch vrátane hier Tiny Tower a Pocket Frogs.

„Prístup SuperScale je pre nás win. Ponechávame si všetko naše duševné vlastníctvo, zatiaľ čo oni kontinuálne spravujú, vylepšujú a rozširujú naše tituly za podiel na zisku. Teraz zaznamenávame rekordné príjmy z hier uvedených pred 10 rokmi, čo je v tomto prostredí monumentálne,“ povedal I. Marsh.

SuperScale podporila doteraz viac ako 150 mobilných titulov, ktoré celosvetovo vygenerovali viac ako dve miliardy stiahnutí. Spoločnosť pomohla lídrom v hernom priemysle vrátane firiem Electronic Arts, Lego, Big Fish Games a BoomBit rozšíriť hráčsku základňu, zvýšiť príjmy a vytvoriť zážitky pre hráčov na celom svete.

TS / PR Newswire

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo