Od Atosu sa oddeľuje Eviden, pod týmto menom bude pôsobiť aj na Slovensku

Autor TS júl 2023 -

Spoločnosť bude poskytovať služby v oblasti digitálnych služieb, cloudu, dát, pokročilého computingu a bezpečnosti

Spoločnosť Atos IT Solutions and Services, s. r. o., od 3. júla 2023 na Slovensku pôsobí pod obchodným menom Eviden Slovakia, s. r. o. Ostatné identifikačné údaje spoločnosti, rovnako ako zmluvné vzťahy, sa nemenia.

Zmena názvu neznamená štart na zelenej lúke, ale posun k novým výzvam a lepším službám pre zákazníkov,“ uviedla Sylvia Žažová, riaditeľka spoločnosti pre marketing a komunikáciu. Spoločnosť na Slovensku pôsobila pod názvom Atos IT Solutions and Services od roku 2011.

K zmene obchodného mena dochádza z dôvodu plánovaného globálneho rozdelenia spoločnosti Atos na približne dve rovnako veľké spoločnosti. Eviden bude poskytovať služby v oblasti digitálnych služieb, cloudu, dát, pokročilého computingu a bezpečnosti.

Cieľom spoločnosti je vybudovať digitálny podnik novej generácie, ktorý zákazníkom pomôže s dátovo orientovanou, dôveryhodnou a udržateľnou transformáciou.

O Atose

Je poprednou spoločnosťou v oblasti digitálnej transformácie so 110 000 zamestnancami a s celosvetovým ročným obratom približne 11 miliárd eur.

Skupina, ktorá je európskou jednotkou v oblasti kybernetickej bezpečnosti, poskytovania cloudových služieb a výpočtovej techniky s vysokým výkonom, poskytuje end-to-end riešenia na mieru pre všetky odvetvia v 69 krajinách sveta. Atos je európska spoločnosť (SE, Societas Europaea) kótovaná na burze Euronext v Paríži.

Atos pôsobí v Slovenskej republike od 1. októbra 2011 po akvizícii spoločnosti Siemens IT Solutions and Services, s .r. o.

O Evidene

Spoločnosť Eviden v rámci Atosu pokrýva oblasť digitálnych služieb, cloudu, big data a bezpečnosti.

Ako digitálny podnik novej generácie, ktorý je celosvetovo na popredných pozíciách v oblasti digitálnych služieb, cloudu, dát, pokročilého computingu a bezpečnosti ponúka služby pre všetky odvetvia vo viac ako 53 krajinách. Eviden zamestnáva asi 57-tisíc ľudí a podiel jeho ročného objemu tržieb v Atose predstavoval približne 5 miliárd eur.

TS

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo