Technologické vychytávky do kuchyne, ktoré zvyšujú komfort

Autor TS september 2023 -
Technologické vychytávky do kuchyne, ktoré zvyšujú komfort XXXLutz

Zariadenia ako chladnička či kávovar dnes možno kontrolovať a riadiť aj na diaľku cez smartfón.

Nové technológie sa dotýkajú aj vybavenia domácností. Kuchyne sa vďaka nim stávajú inteligentnými, automatizovanými a energeticky úspornejšími. Toto sú vychytávky, ktoré vám uľahčia život, ušetria čas a zvýšia efektivitu práce. 

Bezdotykové kuchynské batérie

Bezdotykové batérie s infračerveným senzorom sú praktické a hygienické (redukcia vzniku choroboplodných zárodkov) nielen vo verejných zariadeniach, ale aj v domácnosti. Pre kuchyne sú ideálne senzorové batérie s hybridnou technológiou – snímač i manuálna páka pre alternatívnu obsluhu.

Senzor automaticky pustí vodu hneď ako zaregistruje pohyb rúk (zóna 10 – 20 cm od batérie) a po prednastavenom čase, keď nezaznamená žiadny pohyb, vodu zastaví – znižuje tak jej spotrebu. IR snímač je štandardne umiestnený na bočnej strane, preto sa netreba obávať, že by sa voda spustila náhodne vždy, keď budete v dreze niečo robiť.

Inteligentné chladničky

Ponúkajú pohodlnú možnosť ovládania na diaľku pomocou aplikácie zo smartfónu. Môžete tak už napríklad v obchode prednastaviť ideálnu teplotu na chladenie nakúpených surovín.

Smart chladničky prichádzajú však aj s ďalšími funkciami. Vďaka multifunkčnému displeju môžete napríklad kedykoľvek a kdekoľvek nazrieť do chladničky a skontrolovať jej obsah pomocou kamery – usporia sa tak náklady na energiu znížením frekvencie otvárania dverí.

Dotyková obrazovka umožňuje zobrazovať aj fotky, obľúbené recepty alebo písať poznámky, napr. nákupné zoznamy. Možné je zrkadliť displej mobilného zariadenia pomocou aplikácie SmartView a takto sledovať v kuchyni videá alebo púšťať si pri varení hudbu.

Smart kávovary

Spomedzi malých inteligentných spotrebičov určite oceníte smart kávovar. Jedným kliknutím v mobile (cez aplikáciu vytvorenú výrobcom kávovaru) si na diaľku dokážete pripraviť šálku kávy, ktorá vás bude čakať po príchode domov.

Plánujete si vytvoriť kuchyňu na mieru? Potom zvážte možnosť inteligentného vstavaného kávovaru, ktorý zjednotí vzhľad miestnosti a ušetrí miesto na kuchynskej linke.

Inteligentné osvetlenie kuchyne

Smart osvetlenie umožňuje ovládať zdroj svetla pomocou jednoduchého ovládača alebo aplikácie v mobilnom zariadení a meniť tak atmosféru v kuchyni podľa potreby. Môžete svetlo na diaľku vypnúť, zapnúť alebo meniť jeho intenzitu a farbu, napríklad stlmiť luster nad jedálenským stolom pre príjemnú atmosféru pri spoločnej večeri.

Integrované výsuvné zásuvky

Integrované zásuvky do kuchynskej linky alebo ostrovčeka sú ľahko použiteľné a dostupné. Ide o elegantné a praktické riešenie, ktoré poskytuje prístup k napájaniu bez toho, aby sa naokolo povaľovali nevzhľadné káble, rozdvojky alebo predlžovačky. Na jednom mieste môžete mať naraz až 4 skryté zdroje.

Alternatívou sú aj zapustené zásuvky do pracovnej dosky. Prekryté sú malým viečkom, aby sa do nich nedostal prach a špina, resp. aby nenarúšali vzhľad.

TS

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo