Z Bratislavy sa bude lietať aj na chorvátsky ostrov Brač

Autor TS apríl 2024 -
Z Bratislavy sa bude lietať aj na chorvátsky ostrov Brač Aerodrom Brač

Počet slovenských turistov v Chorvátsku sa zvyšuje, letisko verí, že pribudnú ďalšie lety. Chartre na Brač budú počas v sezóne využívať klienti CK Satur.

Z Letiska M. R. Štefánika sa aj tento rok bude lietať do Chorvátska – konkrétne na ostrov Brač. Lety sa začnú 8. júna s frekvenciou 1 x týždenne, každú sobotu, a v pláne je spolu 30 rotácií letov.

Letecká doprava do Chorvátska je rýchla a pohodlná a stále viac Slovákov si do tejto populárnej dovolenkovej destinácie nachádza cestu aj prostredníctvom leteckých zájazdov. Na tlačovej konferencii sa na tom zhodli predstavitelia cestovnej kancelárie Satur a Letiska M. R. Štefánika.

Cestovná kancelária informovala o novinke v podobe poznávacích zájazdov v Chorvátsku, ako aj o posledných trendoch v leteckých zájazdoch, týkajúcich sa cestovania na Jadran.

O tom, že Chorvátsko je u Slovákov stále v kurze, svedčí rast záujmu dovolenkárov. Satur v roku 2023 zaznamenal až 41-percentný nárast cestujúcich do tejto krajiny oproti obdobiu spred pandémie.

Chorvátsko si vo väčšej miere za cieľovú letnú destináciu vyberali páry a rodiny s deťmi. ,,Pobrežie Dalmácie je pre Slovákov atraktívne aj vďaka priamym charterovým letom z Bratislavy. Možnosť okúpať sa v Jadrane sa vďaka týmto letom skrátila na dve hodiny,“ povedala riaditeľka CK Satur Eleonóra Fedorová.

Vďaka novej linke je Jadranské more pre Slovákov ešte lepšie dostupné, keď už za dve hodiny od odletu môžu byť na pláži v niektorom z letovísk na Brači.

„Oceňujeme dlhodobú spoluprácu s cestovnou kanceláriou Satur, ktorá prináša nielen vzdialené exotické destinácie, ale aj letecké dovolenky do tradičných destinácii, akou je Chorvátsko. Pevne verím, že do budúcna sa počet destinácií v Chorvátsku, kam sa dostaneme letecky, rozšíri,“ doplnil riaditeľ Letiska M. R. Štefánika Dušan Novota.

Na prezentácii sa zúčastnil aj riaditeľ zastúpenia Chorvátskeho turistického združenia pre Českú republiku a Slovensko Miodrag Mlačić.

TS BTS

adria 4393182 640 Brač

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo