Vyberte miesto svoje pre knihy

Autor TK júl 2017 -

Máte doma „kopec“ kníh a neviete, kam ich dať? Nová knižnica alebo regál pre ne môžu byť veľmi štýlovou súčasťou interiéru.

Aj keď v dnešnej dobe už mnohí ľudia uprednostňujú elektronické knihy čiže e-booky, staré dobré papierové knihy zostávajú s nami a majú v domácnosti stále svoje miesto.

Čitateľský kút alebo samostatná miestnosť? To, aký priestor v dome vyčleníte pre knihy, samozrejme, závisí od ich počtu a veľkosti interiéru. Niektoré profesie si vyžadujú každodenné používanie kníh alebo učebníc, a to aj doma. Častým miestom na ich umiestnenie tak, aby boli poruke, sú regály, poličky alebo napríklad aj kombinácie otvorených regálov s uzavretými skrinkami. Ak máte doma pracovňu, umiestnite regál v blízkosti pracovného stola; blízko neho môžete umiestniť aj komfortné kreslo s malým stolíkom. Ak plánujete využívať miestnosť na čítanie, nezabudnite na kvalitné osvetlenie. Nestačí iba stropné svetlo, ale doplňte ho stolnou či príručnou lampou so silnejšou žiarovkou.

Na štýlový regál potom môžete okrem kníh a iných papierových materiálov umiestniť aj rôzne drobnosti, farebné dekorácie či kvety, ktoré dotvoria a oživia interiér.

TK

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo