C&A úspešne prevádzkuje v Novom Meste n. V. celoeurópske distribučné centrum

Autor Ľubomíra Chmelová január 2018 -

Reťazec predĺžil nájomnú zmluvu v Arete Parku o ďalších šesť rokov.

Arete Invest, český rýchlo rastúci fond zameraný na investície v oblasti nehnuteľností, uzavrel na konci minulého roka novú šesťročnú nájomnú zmluvu s odevným reťazcom C&A. Ten prevádzkuje svoje celoeurópske distribučné centrum už deviaty rok v slovenskom Arete Parku Nové Mesto nad Váhom, ktorý historicky zvolil vďaka jeho strategickej polohe.

„Uzavretie obchodu a predĺženie nájomnej zmluvy potvrdilo strategickú pozíciu Arete Parku Nové Mesto nad Váhom. Sme radi, že môžeme podporiť rast tak významnej spoločnosti, ako je C&A. Dlhodobé predĺženie nájmu utužilo naše strategické partnerstvo. Veríme, že povedie k ďalšiemu rozvoju oboch spoločností,“ povedal Tomáš Novotný, člen investičného výboru fondu Arete Invest zodpovedný za správu aktív.

Areál v Novom Meste nad Váhom kúpil fond Arete Invest minulý rok od spoločnosti Prologis. Obchod sa svojim finančným objemom zaradil medzi najväčšie vlaňajšie realitné transakcie v priemyslovom sektore na Slovensku. Areál je zo 100 % prenajatý spoločnostiam C&A, Raben Logistics a Vetropak Nemšová. Priemerná dĺžka nájmu bola doteraz 4 roky, predĺžením nájomnej zmluvy s C&A stúpla na 5,3 roku, čo je na čisto logistickú lokalitu unikátna hodnota. Stabilita portfólia fondu Arete Invest sa tak ďalej posilnila.

Dopyt po skladových a výrobných priestoroch na Slovensku stabilne rastie. To sa popri raste cien nájmov prejavuje aj vo veľmi nízkej neobsadenosti prenajímateľných priestorov na úrovni len 2,4 %. V mikroregióne Nového Mesta na Váhom navyše dopyt viac ako dvojnásobne prekračuje ponuku. Arete Invest preto už v lete naštartoval reštrukturalizáciu svojho areálu Arete Park Nové Mesto nad Váhom a plánuje jeho rozšírenie. V prvej fáze uvedie na trh 19 000 m2 skladových priestorov. V druhej fáze sa počíta s výstavbou nových kapacít s podlahovou plochou až 30 000 m2.

O Arete Invest

Arete Invest je rýchlo rastúci fond zameraný na investície v oblasti nehnuteľností a držiteľ prestížneho ocenenia Czech Top 100 za inovácie a transparentnosť na investičnom trhu Českej republiky. Je to český plne licencovaný investičný fond s premenlivým základným imaním (SICAV), ktorý podniká pod dohľadom Českej národnej banky. Arete Invest je proaktívnym správcom fondu a aktív. Primárnym cieľom fondu je zvyšovať výnos a zhodnocovať kapitál spravovaných aktív pri súčasnej diverzifikácii voči existujúcim a potenciálnym rizikám. Vďaka tomu ponúka svojim investorom výrazne nadpriemerné zhodnotenie investícií pri zachovaní maximálnej bezpečnosti vložených prostriedkov. Vychádza pritom z piatich základných princípov – zo svojej expertízy, aktívneho manažmentu, hmatateľnosti investícií a jednoduchosti a otvorenosti voči svojim klientom. Arete Invest sa zameriava predovšetkým na stredné a veľké investície do tradičných výnosových nehnuteľností v Českej republike a v regióne strednej a východnej Európy.

 

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo