Digitálna mena môže byť krytá aj whiskou, povedali si Škóti

Autor Joe Boyle marec 2018 -
Ricky Christie uviedol novú tvrdú menu CaskCoin Ricky Christie uviedol novú tvrdú menu CaskCoin

Vytvorili kryptomenu s názvom CaskCoin spojenú s vlastníctvom fyzických sudov s náplňou vysokej kvality.

Prvú digitálnu menu, ktorá je krytá whisky, uviedli na trh prostredníctvom prvotnej ponuky ICO (Initial Coin Offering). Vytvorila ju spoločnosť vedená Rickym Christiem, ktorá je aj majiteľkou liehovaru North Scotland Distilling v Edinburghu. Christie sa doteraz zameriaval najmä na sprostredkovanie predaja whisky a výrobu miešanej škótskej značky Wolf of Badenoch. V ponuke pre investorov prostredníctvom CaskCoinu je teraz  podiel v portfóliu škótskej whisky v hodnote 40 miliónov libier (asi 45 mil. EUR).

CaskCoin je vytvorený blockchainovou technológiou Ethereum, ktorá je skombinovaná s investíciou do fyzických aktív v podobe zrejúcej škótskej whisky. Portfólio whisky sa skladá z výberových jednodruhových whisky s dobou zrenia od 25 do 50 rokov. Sú medzi nimi aj tie najkvalitnejšie a najvyhľadávanejšie single malt whiskies.

Každý CaskCoin bude krytý právnym a fyzickým vlastníctvom podielu na sude s whisky. K dispozícii je maximálne 6,5 milióna CaskCoinov, ktoré sa predávali asi po 8,15 GBP. Aukcia sa začala 12. marca a bude trvať do 30. marca. Minimálna investícia má mať hodnotu 30 000 GBP.

Joe Boyle, Square in the Air Communications

,

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo