Elektromobily po novom: Baterky na štyroch kolesách

Autor Zuzana Kubíková apríl 2018 -

Spoločnosti Hitachi, Mitsubishi Motors a Engie skúmajú možnosti využitia batérií elektromobilov na ukladanie obnoviteľnej energie s využitím pre kancelárske budovy.

Priekopnícky projekt na podporu rozvoja energeticky neutrálnych kancelárskych budov spustili v Holandsku. V rámci poloprevádzkového projektu prepojilo združenie uvedených firiem prvú dobíjaciu stanicu typu V2X (prepojenie „vozidlo-čokoľvek”) s elektrickou rozvodnou sieťou kancelárskej budovy spoločnosti Engie v meste Zaandam.

Pokroková dobíjacia stanica V2X od Hitachi je prvým zariadením svojho druhu, ktoré dokáže nielen dobíjať elektromobily, ale tiež púšťať energiu naspäť do siete budovy alebo aj do verejnej rozvodnej siete. Dobíjacia stanica sa môže pripojiť aj priamo na fotovoltaické panely a externé úložiská energie, čo dáva priestor na oveľa efektívnejšie zásobovanie budov elektrickou energiou.

Aby budovy a autá menej znečisťovali

Súčasné budovy plus doprava majú cca 75-percentný podiel na celkových emisiách CO2 produkovaných nevýrobnými firmami. Technológie V2B (prepojenie „vozidlo-budova”) môžu teda zásadným spôsobom prispieť k celosvetovému zníženiu uhlíkových emisií a súčasne pomôcť firmám znížiť náklady na energie.

Dobíjacia stanica V2X je prepojená so systémom dodávok energie do budovy; keď daná budova produkuje viac slnečnej energie než potrebuje, prebytočná energia sa ukladá do batérie elektromobilu. Neskôr ju možno podľa potreby púšťať späť do rozvodnej siete. Batéria vozidla sa teda stáva úložiskom energie, prípadne zásobníkom pre núdzové napájanie elektrinou.

Kombinácia troch know-how

Zúčastnené firmy spoločne poskytujú projektu svoje odborné znalosti v nasledujúcich oblastiach:

  • Hitachi dodala dobíjaciu stanicu V2X umožňujúcu obojsmerné dobíjanie medzi batériou elektromobilu a budovou alebo elektrickou rozvodnou sieťou. Taktiež poskytuje technológiu umožňujúcu odovzdávanie elektrickej energie medzi vozidlom a budovou, resp. medzi vozidlom a sieťou elektrickej energie.
  • Engie stojí za vytvorením tzv.”inteligentnej budovy” prepojením batérie elektromobilu prostredníctvom dobíjacej stanice V2X so systémom zásobovania budovy elektrinou, vrátane integrácie s fotovoltaickými panelmi alebo ďalšími zdrojmi obnoviteľnej energie v rámci inteligentnej siete.
  • Mitsubishi Motors poskytuje autá typu SUV Outlander PHEV v novej úlohe úložiska energie; môže slúžiť systémom na zásobovanie budovy elektrickou energiou na zabezpečenie stabilných dodávok obnoviteľnej energie.

 SchemaLegenda k obrázku: Future step = ďalší krok; Grid = Rozvodná sieť; PV = Fotovoltaika; Bi-directional charger = Obojsmerná dobíjacia stanica (nabíjanie / vybíjanie); BEMS integration = Integrácia so systémami BEMS

Cieľ: budovy bez spotreby z vonkajších zdrojov

V ďalšej fáze projektu bude združenie firiem skúmať možnosti spoločného využitia elektromobilov, obnoviteľnej energie a systémov hospodárenia s energiami pre zabezpečenie energetickej neutrality budov. To vedie ku koncepcii inteligentných a hospodárnejších mikrosietí, ktoré dokážu spolupracovať so systémami budov pre hospodárenie s energiami (BEMS). Výsledkom optimálneho využívania dostupnej energie sú nižšie produkované emisie a náklady firiem.

„Tento projekt názorne ukazuje, ako naša podpora IoT a digitálnych technológií môže zákazníkom napomôcť dosiahnuť energetickú neutralitu budov v rámci zvyšovania energetickej účinnosti a znižovania nákladov cestou optimalizácie dobíjacej infraštruktúry elektromobilov,” povedal Ram Ramachander, riaditeľ pre digitálne technológie zo spoločnosti Hitachi Europe. „Naša technológia môže tiež pomôcť vytvoriť nový biznis – obchodné prípady naprieč celým hodnotovým reťazcom elektromobilov vrátane technológie V2G (Vehicle-to-Grid), ktorá prináša flexibilitu v distribúcii energií.”

Technologický krok dopredu

Ambicióznu schému komentuje aj Hans Boot, prevádzkový riaditeľ spoločnosti ENGIE Services Netherlands: „Tento projekt jasne dokladá mimoriadnu efektivitu technológií pre ukladanie energie. Táto dobíjacia stanica prekonáva inteligentné dobíjanie vo forme, akú sme poznali doteraz, a je v podstate prvou skutočnou dobíjacou stanicou pre inteligentné siete. Veríme, že s inštaláciami tohto systému začneme vo všetkých firmách, ktoré majú záujem urobiť ďalší krok smerom k energetickej neutralite."

Rastúcu úlohu elektromobilov v rozvoji inteligentných miest vyzdvihol Vincent Cobee, viceprezident Mitsubishi Motors: „Tento poloprevádzkový projekt pomôže zabezpečiť nové riešenia pre energeticky efektívne inteligentné budovy s nízkou uhlíkovou stopou. Chceme ukázať, že elektromobily a plug-in hybridy môžu do budúcna predstavovať kľúčovú zložku energetiky v mestách.“

Zuzana Kubíková, AutoBinck Group SK

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo