Značka Continental ide na Tour de France po prvý raz ako sponzor pretekov

Autor Sergej Danilov júl 2018 -
Mapa etáp Tour de France 2018 Mapa etáp Tour de France 2018

A tradične sa na nich podieľa aj Škoda. Obaja výrobcovia sú s cyklistikou historicky spätí aj výrobou svojich produktov. V článku nájdete aj prehľadnú mapu etáp TdF.

V sobotu 7. júla odštartuje na ostrove Noirmoutier-en-lle v Atlantiku na západe Francúzska prvá etapa Tour de France a Peter Sagan začne bojovať o ďalšie zelené tričko. Zároveň sa pre výrobcu pneumatík Continental začína prvý ročník, kde je v úlohe sponzora najveľkolepejších cyklistických pretekov na svete.

Značka však na Tour nie je nováčikom; tradične obúva bicykle súťažiacich tímov. Už roky sa viacero z nich spolieha na „čierne zlato z Korbachu“ – vrátane štvornásobného víťaza Tour de France a aktuálneho šampióna Chrisa Frooma. Tentoraz budú tímy Team Sky, Movistar, Bahrain Merida, Katusha Alpecin, FDJ, AG2R a Dimension Data jazdiť na najmodernejších pretekárskych pneumatikách Competition Pro LTD.

Opäť tri týždne na rovinách aj v horách

V 105. ročníku absolvuje 176 cyklistických profesionálov v priebehu troch týždňov 21 etáp, pričom najazdia celkom 3 351 kilometrov. Horské etapy vo Francúzsku preveria hranice možností pretekárskeho pelotónu a kým cyklisti 29. júla prídu do cieľa na parížskom Champs-Elysées, budú musieť prekonať napríklad Col de la Colombier, Col de la Madeleine a tiež obávaný výstup na Alpe d'Huez.

tour

Sponzorovanie spojené s kampaňou za dobrú vec

Sponzorovanie TdF nemá slúžiť len na získanie pozornosti pre cyklistické pneumatiky Continental, ale aj prispieť ku kampani „Vision Zero“ – svet bez úmrtí a nehôd na cestách. V tejto súvislosti sa výrobca pneumatík snaží využiť pozornosť venovanú pretekom na propagáciu vzájomnej ohľaduplnosti medzi vodičmi automobilov a cyklistami vrátane kampane za 1,5-metrovú vzdialenosť.

Partnerstvom s Tour de France si Continental doplní trio najprestížnejších etapových pretekov, keďže už oznámil aj partnerstvo s pretekmi Giro d’Italia a Vuelta a España.

Continental má dlhoročnú tradíciu výroby cyklistických pneumatík. Prvé vzduchom plnené „pneumatické“ modely vyrobil ešte pred prvými pneumatikami pre automobily – v roku 1892. Tým sa zároveň stal prvým nemeckým výrobcom cyklistických pneumatík.

Na Tour opäť aj Škoda

Oficiálnym partnerom Tour de France je aj značka Škoda, a to už po pätnásty raz. Na tohtoročnej Tour bude jazdiť 250 usporiadateľských a sprievodných automobilov tejto značky, jej logo bude zdobiť aj zelený dres. Spoločnosť sponzoruje dres pre najlepšieho šprintéra už štvrtýkrát za sebou; verme, že sa ním opäť stane Peter Sagan.

Do flotily vozidiel Škoda na TdF popri modeli Octavia patria aj obidva SUV modely KodiaQ a Karoq a tiež Superb. Táto vlajková loď automobilky bude slúžiť ako najdôležitejšie vozidlo celých pretekov: riaditeľ pretekov bude červenú limuzínu znovu využívať ako svoje mobilné stanovisko. Z nej bude Christian Prudhomme podľa potreby môcť udeľovať organizačné a bezpečnostné pokyny. Môže si otvoriť aj panoramatickú strechu a stáť v druhom rade sedadiel, aby lepšie videl na pretekárov napríklad pred štartom etapy.

Sergej Danilov, AMI Communications Slovakia

 

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo