Jozef Bednárik v knihe Andrey Coddington

Autor PR september 2018 -

Režisér, herec, gurmán, cestovateľ. Maestro muzikálov a opier, milovník umenia, kníh, šansónov a dobrého jedla – viac sa dočítate v knihe renomovanej autorky.

Človek, ktorého vraj charakterizoval extrémizmus vo všetkom – v láske, názoroch, bezuzdnom jedení i chronickom diétovaní. Inteligentný cholerik vedel poeticky nadávať a neraz dohnal ľudí až k slzám. Svoju životnú cestu si zrežíroval sám, hry osudu odmietal. V knihe nájdete dôležité momenty jeho života od detstva až po nečakanú smrť, úspechy z javísk, na ktorých pôsobil, gurmánske a cestovateľské excesy, úpenlivo stráženú trinástu komnatu, lásku k mame a Tálii, či jeho vzťah k ženám.

Publikácia je plná autentických výpovedí a zážitkov, ale aj úprimných vyjadrení rodiny, kamarátov a hviezd českého a slovenského divadla. Nazerá do súkromia a profesionálnej kariéry Jozefa Bednárika a umožní čitateľovi spoznať muža, naplno milujúceho život.

O autorke

Andrea Coddington je v súčasnosti jednou z najobľúbenejších slovenských autoriek. Jej knihy čitateľov vťahujú do dejov aj reálii. Pochádza z Radošiny, vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Komenského v Bratislave. Novinárčine sa profesionálne venovala vo viacerých slovenských médiách. V roku 2002 odišla do New Yorku ako zahraničná spravodajkyňa, vydala sa tam a doteraz tam žije so svojimi dvomi deťmi; jej manžel zahynul pri autonehode.

Jej prvý úspešný román Mal to byť pekný život vyšiel v roku 2009 (a v druhom vydaní o päť rokov neskôr). V roku 2010 vyšiel vo vydavateľstve Ikar druhý román Andrey Coddington Židovka a stal sa bestsellerom. Predalo sa z neho už 25-tisíc výtlačkov, takže autorka si zaň v závere tohto roka preberie ocenenie Platinová kniha. 

Andrea Coddington sa zameriava vo svojej doterajšej literárnej tvorbe na skutočné príbehy. Takým je už jej prvá kniha – Mal to byť pekný život, kde ide o autorkin osobný, skutočný príbeh – ako aj román Židovka, reálny príbeh Židovky Sofie Maniševičovej, ktorá časť života prežila na východnom Slovensku. Aj dielo Cudzia krv  je skutočným príbehom troch žien, ktoré autorka osobne pozná. V roku 2012 jej vychádza román Predohra. O rok neskôr vydáva Andrea Coddington jeho voľné pokračovanie s názvom Milovanie.

Knihu Jozef Bednárik vydala autorka v auguste 2014. Potom sa ponorila do materiálov k najsledovanejšiemu seriálu TV JOJ a spracovala ich do rovnomennej knihy Divoké kone (2015). Hoci vychádza z hlavnej dejovej línie rodinnej ságy, nie je to prepísaný scenár.

PR

(Titulné foto: Wikipedia, Ikar)

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo