Spoločnosť

Počas galavečera v Bratislave zverejnili laureátov 27. ročníka Krištáľového krídla pre významné osobnosti Slovenska za rok 2023. Organizátori ocenili osobnosti v desiatich kategóriách a odovzdali Mimoriadnu cenu.

Akt o umelej inteligencii má zaistiť jej bezpečné využívanie v súlade so základnými právami a zároveň podporuje inovácie.

Povinnosť predložiť správu aj s nezávislým auditom sa odvíja od objemu aktív, čistého obratu a počtu zamestnancov firmy.

Vedecké mestečko na Patrónke má byť komfortnou zónou pre prácu výskumníkov, ale aj lokalitou oddychu a spoznávania vedy pre verejnosť.

Vo svete sa v médiách čoraz častejšie spomína nové hnutie menom degrowth. Po slovensky by sme ho mohli nazvať ne-rast. Cieľom tohto hnutia je riešiť aktuálne environmentálne výzvy prostredníctvom opustenia „paradigmy ekonomického rastu“.

Tri pätiny respondentov prieskumu pociťujú pokles úspor. Očakávania do budúceho roka by však mali byť priaznivejšie.

Pre mnohých sa spája so spoločnou menou, ale aj s nezvládnutou migráciou a plytvaním peniazmi.

Prinášame názory daňovej odborníčky na avizované konsolidačné opatrenia vlády.

V aktuálnom ročníku hodnotenia bodovali aj vzdialený prístup k pacientom, monitorovanie úniku vzduchu a systém s drevenou klávesnicou.

Prioritou vlády je vytvoriť predpoklady pre stabilitu podnikateľského prostredia, predvídateľnosť legislatívy, racionalizáciu regulácie a dialóg so sociálnymi partnermi. Uvádza sa to v jej programovom vyhlásení, z ktorého ponúkame príslušnú pasáž.

Strana 1 z 16

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo