Spoločnosť GEFCO spoluprácou s dubajským prístavom zlepší logistiku dovozu áut do ropných štátov Zálivu

Autor PB apríl 2021 -
Jebel Ali v SAE je najväčším nákladným prístavom v regióne Jebel Ali v SAE je najväčším nákladným prístavom v regióne Port of Jebel Ali / MD

Prístav Jebel Ali a jeho bezcolná zóna budú centrom operácií dovozu a reexportu vozidiel, pre ktoré GEFCO zabezpečí komplexné logistické riešenia.

V prístave Jebel Ali (Džebel Alí) v Dubajskom emiráte, ktorý je najväčším nákladným prístavom na Blízkom východe, bude GEFCO implementovať komplexnú ponuku logistických riešení v segmente automotive. Uzavretím partnerstva s operátorom prístavu, spoločnosťou DP World, ďalej podporí rast biznisu s automobilmi v krajinách Perzského zálivu (tzv. GCC – Bahrajn, Katar, Kuvajt, Omán, Saudská Arábia, Spojené arabské emiráty).

Uskladnenie pod strechou v bezcolnej zóne

V rámci dohodnutej spolupráce ponúka GEFCO UAE klientom z odvetvia importu a exportu automobilov flexibilné integrované riešenia s bezpečným skladovaním vozidiel a manipuláciou s nimi. Umožňuje to využívanie krytých parkovacích priestorov v prístavnom komplexe Jebel Ali na okraji mesta Dubaj. Krytý priestor chráni uskladnené vozidlá pred vplyvmi počasia, najmä slnečného žiarenia, pred prašným prostredím, ale aj krupobitím, ktoré sa v oblasti vyskytuje.

Uvedené priestory spadajú do zóny voľného obchodu Jebel Ali Free Zone (Jafza), ktorá nie je zaťažená clami pre tranzit vozidiel. Môžu teda ponúkať výhodné krátkodobé aj dlhodobé riešenia skladovania automobilov pre zákazníkov z tohto regiónu, ale aj ďalších krajín.

Pomoc pre výrobcov aj dovozcov áut

GEFCO je svetovým lídrom v multimodálnych riešeniach dodávateľských reťazcov a popredným európskym poskytovateľom logistiky pre automobilový priemysel. Flexibilné a individualizované riešenia spoločnosti umožňujú výrobcom áut znížiť náklady na prepravu vďaka možnostiam skladovania a údržby pred ich dodaním zákazníkom. Tí zároveň môžu sledovať stav skladových zásob pomocou špeciálneho portálu.

Thierry Bocquillet, prevádzkový riaditeľ spoločnosti GEFCO pre zónu voľného obchodu na Blízkom východe, k novému partnerstvu povedal: „Ako veľký medzinárodný hráč na poli logistiky ponúkame inteligentné, plne flexibilné a konkurencieschopné logistické riešenia podporujúce rozvoj aktivít našich zákazníkov. Sme hrdí na to, že máme takého spoľahlivého partnera, ako je spoločnosť DP World, ktorá zdieľa náš cieľ podporiť rast automobilového priemyslu v krajinách GCC.“

Posilnenie v Zálive a okolí

Uzavretie partnerstva so spoločnosťou DP World pre región SAE posilňuje pozíciu spoločnosti GEFCO na trhu v oblasti Perzského zálivu, kde pôsobí už viac ako osem rokov. GEFCO UAE tu ponúka kompletnú škálu logistických riešení pre logistiku hotových vozidiel určených zákazníkom v tomto odvetví. Tieto riešenia zahŕňajú námornú prepravu z výrobných závodov do prístavu Jebel Ali, dopravu, skladovanie, údržbu a správu skladovaných vozidiel i toky prostredníctvom zóny voľného obchodu Jafza do krajín GCC, ale aj do Jordánska, Iraku, Turecka a Afriky.

Shahab Al Jassmi, obchodný riaditeľ DP World pre prístavy a terminály v SAE, uviedol: „Sme hrdí na spoluprácu so spoločnosťou GEFCO a dúfame, že využijú naše schopnosti na podporu miestneho automobilového priemyslu. DP World, obchodné a logistické centrum v regióne SAE, zahŕňa prístav Jebel Ali a zónu Jafza. Tvorí tak významnú bránu pre automobilový trh v štátoch Perzského zálivu i toky po celom svete.“

Skupina GEFCO pôsobí na piatich kontinentoch, kde na 47 trhoch pre ňu pracuje 15 000 profesionálov. Jej celkové príjmy v roku 2019 dosiahli 4,7 miliardy eur.

PB / TB

Multimédiá

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo