Top technologické predpovede spoločnosti Motorola na rok 2022

Autor TS marec 2022 -
Top technologické predpovede spoločnosti Motorola na rok 2022 Pixabay

Od hybridných pracovných modelov až po formu, kontinuitu obsahu a technológie ako silu dobra.

Každý ďalší rok prináša prísľub vzrušujúcich možností, najmä v tomto neustále sa meniacom svete s rýchlo sa meniacimi prioritami, kde sú inovácie v oblasti technológií prvoradé. Inovátori spoločnosti Motorola sa podelili o niekoľko pozoruhodných predpovedí, na ktoré by sa  tento rok malo pozerať.

#1: Práca odkiaľkoľvek ako nová práca z domu

Rok 2022 odštartuje prerod práce z domu na prácu odkiaľkoľvek. Technologické spoločnosti na celom svete umožňujú zamestnancom pracovať z domu dlhodobo alebo dokonca natrvalo, vzhľadom na výhody práce na diaľku. Motorola predpovedá, že tento trend bude pokračovať aj v budúcnosti a predikuje aj nárast produktov, riešení a služieb určených na zlepšenie pracovného prostredia na diaľku.

Nové návrhy kancelárií a audio/video technológií tiež vydláždia cestu flexibilným pracovným stretnutiam a novým spôsobom budovania sociálnych kontaktov. Spotrebitelia sa už nebudú musieť prispôsobovať adekvátnej technológii alebo produktom. Namiesto toho sa budú produkty prispôsobovať vznikajúcim potrebám spotrebiteľom, čo im umožní dobre fungovať kdekoľvek, kde sa rozhodnú pracovať.

Spoločnosť Motorola napríklad predpovedá, že riešenia umelej inteligencie (AI) a rozšírenej reality (AR) vytvoria pre zamestnancov komfortné pracoviská bez ohľadu na to, kde sa nachádzajú, s inováciami ako Ready For1, ktoré umožňujú zariadeniam Motorola, ako je moto g100, pripojiť sa k ThinkReality A3 Smart Glasses umožňujúcim rozšírenú mobilnú plochu, video, hry a zábavu v rozšírenej realite.

#2: Technológie pre dobro

Prístup k technológiám a inkluzívnosť budú hlavným cieľom mobilného priemyslu v roku 2022 a v nasledujúcich rokoch. Motorola predpovedá, že bude predstavených viac inovácií v oblasti mobilných technológií, ktoré budú lepšie reagovať na potreby ľudí z rôzneho jazykového prostredia, ľudí s postihnutím, ľudí rozdielnej rodovej či rasovej skupiny.

Spoločnosť Motorola napríklad minulý rok spustila program Indigenous Languages, v ktorom zariadenia podporujú dva jazyky považované za „ohrozené“. Toto je len prvý z mnohých míľnikov, o ktoré sa snaží projekt domorodých jazykov, a značka predpovedá ďalšie iniciatívy v tejto oblasti.

#3: Éra monitorov

Motorola predpovedá, že monitory budú mať čoskoro viac funkcií na zlepšenie konektivity a pridanú hodnotu v práci aj doma. Nové monitory tiež budú súčasťou ďalších zariadení nad rámec počítačov a rozšíria svoju funkčnosť na smartfóny a herné konzoly.

Rovnako ako platforma Ready For od spoločnosti Motorola, značka predpovedá, že technologické spoločnosti sústredia svoje úsilie na vývoj softvéru pre rôzne typy displejov a zariadení, ktoré sa budú bezproblémovo používať spolu.

Technologický priemysel zaznamenal, že monitory sa stali nevyhnutným vybavením doma aj v práci a táto kontinuita obsahu medzi rôznymi zariadeniami bude spotrebiteľom aj naďalej prinášať novú pridanú hodnotu a jednoduchosť používania.

#4: Nové tvary

Motorola predpovedá rok 2022 ako rok skladacích zariadení a pozmenila priority tak, aby sa zamerala na iné inovácie a riešenia, aby uspokojila potreby spotrebiteľov počas pandémie. Rok 2022 by tak mal byť rokom nových a vylepšených tvarových faktorov. Spotrebitelia, ktorí potrebujú pracovať odkiaľkoľvek, zvažujú nové typy zariadení, vďaka ktorým bude ich užívateľský zážitok bezchybný.

Motorola predpovedá, že smartfóny sa budú ďalej zdokonaľovať pomocou technológie OLED, flexibilných pántov a ďalších inovácií, aby sa práca odkiaľkoľvek stala realitou. Verí, že flexibilné displeje sa dostanú aj do iných konceptov zariadení a tvarových faktorov v smartfónoch, tabletoch, počítačoch a notebookoch.

Flexibilné displeje prinesú v nasledujúcom roku aj vznik nových aplikácií v oblasti digitálnej signalizácie, verejnej dopravy a inteligentných domácich spotrebičov.

„Aj na Slovensku sa používatelia smartfónov Motorola môžu tešiť na inovácie fotoaparátu – hlavného, ultra širokouhlého ako aj selfie kamery. Výrazný posun prinesú OLED displeje aj v atraktívnejších cenových kategóriách, ako je rad moto g s najlepším pomerom ceny a výkonu,“ približuje Marek Tóth,  Sales manažér Motorola Slovakia.

Motorola & Lenovo

Spoločnosť Motorola Mobility LLC je súčasťou spoločnosti Lenovo Group Holdings od roku 2014. Realizuje návrh a výrobu mobilných telefónov a riešení značky Moto a Motorola.

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) je spoločnosť s príjmom 60 miliárd USD z rebríčka Fortune Global 500, ktorá poskytuje služby zákazníkom na 180 trhoch po celom svete. Má víziu poskytovať inteligentnejšie technológie pre všetkých a vyvíja technológie v oblasti služieb, softvéru, zariadení a infraštruktúry, ktoré každý deň využívajú milióny zákazníkov.

TS

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo