Umelecký projekt Mondo G skrížil terénny mercedes s prešívanou vetrovkou a poslal ich na inú planétu

Autor Sezin Durmus, Lena Kastner február 2023 -
Umelecký projekt Mondo G skrížil terénny mercedes s prešívanou vetrovkou a poslal ich na inú planétu Foto Mercedes-Benz / Thibaut Grevet Müller

Mercedes-Benz predstavil na živej show „The Art of Genius“ módnej značky Moncler v Londýne umelecké dielo vychádzajúce z jeho modelu G.

Neobvyklé vozidlo navrhnuté v rámci spolupráce značiek Mercedes-Benz a Moncler spája charakteristické črty ikonického off-roadu Mercedes-Benz triedy G so štýlovo definujúcou bundou Moncler.

Vytvára spektakulárny kontrast hranatého dizajnu triedy G a mäkkými, oblými líniami prešívanej textílie.

Oba produkty, ktoré sú nezameniteľné, nenapodobiteľné a pritom vysoko funkčné, sa v priebehu desaťročí vyvinuli v lifestylové predmety luxusnej triedy.

Fúzia kontrastov a protikladov

Splynutím protikladov vzniká sochársky objekt: projekt Mondo G predstavuje fascinujúcu transformáciu čisto úžitkového objektu na dizajn. Jeho úctyhodné sú dĺžka 4,6 m, výška 2,8 m, šírka 3,4 m (s kolesami) a hmotnosť 2,5 tony.

Bližší pohľad odhalí ďalšie charakteristické črty, ktoré majú konkrétnu súvislosť s originálnymi produktmi a navyše vytvárajú vzrušujúce kontrasty: hrubá patina je viditeľnou stopou používania, ktorá odkazuje na funkčnosť a praktickosť. To tvorí vizuálny protipól k dokonalým, vysoko lesklým reflexným povrchom, ktoré sú výrazným znakom luxusu.

Mondo G má aj obrovský zips, ďalší zámerne nápadný a pútavý prvok. Je praktickým odkazom na všestrannosť a variabilitu oboch produktov – vozidla aj bundy.

Mercedes 23C0060 012

Provokujúci manifest očami šéfdizajnéra

„Spolupráca s Monclerom nás inšpirovala k vytvoreniu skutočnej ikonickej sochy na kolesách – veľmi odvážnemu manifestu dizajnu: nášmu Projektu Mondo G,“ hovorí Gorden Wagener, šéfdizajnér Mercedes-Benz Group AG.

„Na základe našej filozofie dizajnu Sensual Purity toto umelecké dielo spája extrémne kontrastné formy a povrchy: lesklé materiály kozmickej lode a ošúchaný vzhľad patiny; výraznú geometriu triedy G a organické formy puffer búnd Moncler,“ poznamenáva.

Dve silné luxusné značky tak podľa šéfdizajnéra ponúkajú mimoriadny nový zážitok kombináciou automobilového a módneho sveta v jednom objekte.

„Pre nadrozmernosť a prehnaný jazyk svojich foriem je to umenie, ktoré polarizuje, aby nastolilo nové impulzy a trendy,“ dodáva G. Wagener.

Kampaň Art of Imagination

Projekt Mondo G je hlavným hrdinom spoločnej imidžovej kampane značiek Mercedes-Benz a Moncler, ktorá bude prebiehať v sociálnych médiách, OOH prostredí (out of home) a prostredníctvom PR prostriedkov.

Vizualizácia predstavuje scénu zimnej krajiny z inej planéty, inšpirovanej hlavnými motívmi odolnosti v exteriéri a neobmedzenými možnosťami objavovania s offroadom triedy G a bundou Moncler.

Vizuálny a pocitový zážitok prináša imaginárny vesmír s nízkou gravitáciou, ktorý interpretuje umelecké dielo aj s pomocou modeliek oblečených do odevov v štýle kolekcie Moncler.

Scénografia kampane sa premiérovo uplatnila na výstave „The Art of Genius“ prebiehajúcej počas londýnskeho týždňa módy koncom februára. Záznam je k dispozícii TU.

Mercedes 23C0060 030

O spoločnosti Moncler

Založili ju v obci Monestier-de-Clermont pri Grenobli vo Francúzsku v roku 1952 a v súčasnosti má sídlo v Taliansku. V priebehu rokov značka kombinovala štýl s výsledkami vlastného výskumu, ktorému asistujú odborníci na outdoorové aktivity v horách.

Kolekcie vrchného oblečenia Moncler spájajú náročné požiadavky pobytu v prírode s preferenciami života v meste.

Mercedes-Benz a svet módy

Od roku 1995 sa tento automobilový výrobca etabloval ako významný partner pre globálny módny priemysel a umeleckú scénu.

Vybudoval si autentické vzťahy naprieč kreatívnymi oblasťami zahŕňajúcimi módu, fotografiu a umenie. Svoje iniciatívy využíva na podporu nastupujúcich dizajnérskych talentov, inovatívnych spoluprác, partnerstiev módnych festivalov a ďalších podujatí.

Sezin Durmus, Lena Kastner

(Mercedes-Benz)

Fotografie: Thibaut Grevet Müller a Lukas Müller pre Mercedes-Benz

Mercedes 23C0060 011

Multimédiá

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo