Tridsaťročný príbeh úspechu spoločnosti Gebrüder Weiss na Slovensku

Autor TS júl 2023 -

Logistická firma oceňuje polohu krajiny s priamymi dopravnými spojeniami do susedných krajín a juhovýchodnej Európy.

Gebrüder Weiss, rakúska nadnárodná dopravná a logistická spoločnosť, rekapituluje tri úspešné desaťročia na Slovensku. Od založenia pobočky pred 30 rokmi sa spoločnosť s obratom 47,9 milióna eur v roku 2022 etablovala ako dôležitý aktér v logistickom odvetví.

„Naša pobočka v Bratislave, ktorú sme pred dvomi rokmi rozšírili, podstatne prispela k tomuto úspechu. Rozšírené skladové a prekládkové kapacity ešte zvýšili našu efektívnosť pri spracovaní zásielok a posilnili našu pozíciu v oblasti skladovej logistiky,“ vraví René Stranz, oblastný vedúci spoločnosti Gebrüder Weiss Slovensko.

Od pádu železnej opony v roku 1989 spoločnosť Gebrüder Weiss kontinuálne rozširovala svoju sieť v strednej a východnej Európe a dnes sa zaraďuje k popredným logistickým spoločnostiam v regióne.

Na Slovensku si spoločnosť vybudovala silné zastúpenie a s viac ako 200 zamestnancami v štyroch pobočkách je jedným z najlepších poskytovateľov logistických služieb v krajine.

Brána do regiónu KSVE

Slovensko nachádzajúce sa v srdci európskej siete využíva Gebrüder Weiss ako centrálny logistický uzol s priamymi dopravnými spojeniami do susedných krajín a do juhovýchodnej Európy. To ponúka množstvo výhod pre medzinárodných zákazníkov spoločnosti, najmä z priemyslu zameraného na najmodernejšiu techniku a automobilový priemysel.

Z hľadiska budúcnosti plánuje Gebrüder Weiss pokračovať v raste na Slovensku. Nedávno uviedli do prevádzky nový sklad v Dolnom Hričove a pracuje sa na plánoch ďalšieho rozširovania pobočky v Bratislave.

Navyše je plánovaný ďalší vývoj a rozšírenie digitálneho zákazníckeho portálu myGW, ako aj podpora udržateľných opatrení, akými je použitie elektrických prepravných prostriedkov a inštalácia fotovoltického systému v Bratislave.

O spoločnosti

Gebrüder Weiss Holding AG so sídlom v Lauterachu (Rakúsko) je globálna spoločnosť poskytujúca komplexné logistické služby s približne 8 400 zamestnancami a 180 pobočkami.

Jej ročné tržby dosahujú 3 miliardy eur (2022). Produktové portfólio spoločnosti zahŕňa dopravné a logistické riešenia, digitálne služby a riadenie dodávateľského reťazca.

Kombinácia digitálnej a fyzickej kompetencie umožňuje skupine rýchlo a flexibilne reagovať na potreby zákazníkov. Vďaka množstvu ekologických, ekonomických a sociálnych opatrení dnes rodinnú firmu s históriou v sektore dopravy viac ako 500 rokov považujú za priekopníka aj v oblasti trvalo udržateľného hospodárenia.

TS

René Stranz oblastný vedúci spoločnosti Gebrüder Weiss SlovenskoRené Stranz, oblastný vedúci spoločnosti Gebrüder Weiss Slovensko

Multimédiá

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo