Novým prezidentom a CEO značky Kia pre Európu je Marc Hedrich

Autor TS december 2023 -

Francúzsky manažér pôsobil viac ako 30 rokov na významných funkciách v automobilovom priemysle, predovšetkým v marketingu. Pracoval aj pre značky, Ford, Škoda a Toyota.

Kia oznámila, že Marc Hedrich nastupuje do jej európskej regionálnej centrály vo Frankfurte nad Mohanom na pozíciu prezidenta a CEO počnúc 1. januárom 2024. Týmto vymenovaním bude pokračovať vo svojej kariére na vysokých manažérskych pozíciách v spoločnosti, ktoré zastával počas ostatných deviatich rokov – naposledy ako prezident Kia France. Funkciu preberá po Won Jeong Jeongovi, ktorý ju vykonával posledné štyri roky.

Marc Hedrich prinesie aj do svojej novej pozície cenné skúsenosti, keďže viac ako 30 rokov vykonával v automobilovom priemysle funkcie vo vyššom manažmente na národnej a regionálnej úrovni.

Pôsobil aj na viacerých vedúcich pozíciách v iných popredných automobilových spoločnostiach. Počas pôsobenia v značke Kia jej pomáhal napredovať vo všetkých oblastiach stratégie a operácií – od predaja, marketingu a produktov až po služby zákazníkom a maloobchod.

M. Hedrich o prioritách

K plánom automobilky Marc Hedrich uviedol: „Európsky trh hrá dôležitú úlohu v celosvetovom úsilí značky stať sa vedúcou značkou elektromobilov uvedením 15 elektromobilov do roku 2027 a zvýšením podielu predaja elektrifikovaných automobilov na 55 % v roku 2030.

Európsky tím bude pokračovať v odvážnom transformačnom procese, aby sa stal poskytovateľom trvalo udržateľných riešení mobility so zameraním na našich ľudí, planétu a zisk.“

W. J. Jeong o výsledkoch

Won Jeong Jeong nastúpil do spoločnosti Kia Europe v roku 2020 a odvtedy úspešne viedol jej biznis aj s pomocou jej transformácie na regionálnu centrálu. Pod jeho vedením pokračovala Kia v Európe v transformácii na poskytovateľa udržateľnej mobility so silnejším zameraním na riadenie značky a elektrifikované riešenia.

Okrem toho sa vyvíjala aj firemná kultúra a zamestnanci vyhodnotili spoločnosť Kia v roku 2023 ako „skvelé miesto pre prácu“, čím sa Kia Europe zaradila medzi 20 % najlepších zamestnávateľov na celom svete.

Won Jeong Jeong povedal: „Práve teraz prináša Kia v Európe elektrizujúci moment, a to nielen vďaka prevratným elektrickým vozidlám, ale aj vďaka inovatívnym prepojeným službám, ktoré zlepšujú zákaznícku skúsenosť a pripravujú cestu pre ešte udržateľnejšie riešenia mobility.

Silné predajné výsledky z minulých rokov nie sú len odrazom úsilia európskeho tímu Kia, ale dokazujú aj kvalitu a všestrannosť produktov značky a jej popularity v Európe.“

Nový CEO pracoval v Škode aj Toyote

Marc Hedrich je absolventom European Business School a svoju kariéru začal v 90. rokoch vo Ford France. Potom sa stal marketingovým riaditeľom automobilky Škoda France a rovnakú pozíciu zastával aj pre Seat France.

V roku 2003 nastúpil do Toyota France ako marketingový riaditeľ. So svojimi odbornými znalosťami nadobudnutými u popredných dovozcov automobilov zastával Marc takmer dvanásť rokov strategické pozície v spoločnosti Toyota France a Toyota Europe.

V roku 2015 ho vymenovali za generálneho riaditeľa (CEO) spoločnosti Kia France, od 1. januára 2021 v nej zastával funkciu prezidenta.

TS

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo