HB Reavis postaví v centre Londýna kancelársku budovu

Autor Martina Jamrichová august 2018 -

Slovenský nadnárodný developer vybuduje pri novej stanici Farringdon West 12 800 m2 kvalitných kancelárskych priestorov.

Spoločnosť HB Reavis, medzinárodný poskytovateľ pracovných priestorov, potvrdila svoj záujem o silnú prítomnosť v Londýne akvizíciou 12 800 m2 priestorov vo štvrti Clerkenwell v centrálnom Londýne. Návrh budovy kladie dôraz na ekológiu a zdravé prostredie.

Developer získal priestory pri stanici Farringdon West, kde postaví kancelársku budovu priamo nad železničnou traťou Crossrail (OSD). Ide už o piatu akvizíciu spoločnosti HB Reavis v centrálnom Londýne. Zaradí sa k jej ďalším kancelárskym projektom, ktorými sú: 33 Central – budova dokončená a odpredaná spoločnosti Wells Fargo v decembri 2017; 20 Farringdon Street – dokončená v apríli 2018; Cooper & Southwark – predbežne prenajatá divízii CBRE Global Workplace Solutions a následne odpredaná v júni 2018; a One Waterloo – známa aj ako Elizabeth House v štvrti South Bank, získaná v máji 2017.

Na návrhu projektu, ktorý poskytne priestory pre kancelárie, maloobchodné prevádzky a vybavenie, spoločnosť spolupracovala s architektonickým štúdiom John Robertson Architects. To sa podieľalo aj na návrhu projektu pre kancelársku budovu 33 Central.

FarringdonWestExternal

Projekt navrhli so zámerom vytvoriť čo najkvalitnejšie kancelárske priestory. Hlavnou snahou architektov sa stalo zabezpečenie celkového zdravia a pohody ľudí – wellbeing, teda vytvorenie kreatívnej, spokojnej a motivovanej komunity používateľov budovy. Zámerom je získať certifikát Platinum, najvyššiu úroveň certifikácie Well Building Institute.

V priestoroch budovy bude zriadené a prenajímateľom prevádzkované fitness centrum a na prízemí budú priestory so službami pre cyklistov s priamym napojením na londýnsku cyklistickú superdiaľnicu.

Developer chce tiež vytvoriť budovu s najvyšším pomerom terasových priestorov ku kancelárskym priestorom v Londýne; tento pomer by dosahoval približne 12 %. Terasy sú starostlivo navrhnuté ako externé priestory na prácu, oddych, socializáciu alebo organizovanie podujatí. Ponúknu výhľady na panorámu Londýna.

Kancelárske podlažia boli navrhnuté ako samostatné celky s otvorenými a flexibilnými priestormi až do veľkosti 2 700 m2. Návrh prízemného podlažia vypracovalo architektonické štúdio StudioShaw takým spôsobom, aby si v ňom prišli na svoje nájomcovia aj verejnosť – ponúkať bude stravovacie prevádzky a zelené vonkajšie priestranstvá. Auditórium pre 170 osôb nájomcom poskytne priestor na organizovanie podujatí.

Budova sa nachádza hneď vedľa novovybudovanej stanice Farringdon, na ktorej sa križuje železničná trať Crossrail (ktorá sa bude volať linka Elizabeth), linky londýnskeho metra a Thameslink. Po otvorení linky Elizabeth v decembri 2018 to bude jedna z najrušnejších staníc v Británii.

Budova bude tiež stáť v centre svetoznámej dizajnovej lokality Londýna a bude môcť ťažiť z bezprostrednej blízkosti kultúrnych inštitúcií ako sú Barbican Centre, trhoviská Exmouth a Leather Lane a divadlo Sadler’s Wells Theatre.

Výstavba sedempodlažnej komerčnej budovy by sa mala začať v tomto roku, dokončenie je naplánované na rok 2020.

Martina Jamrichová, HB Reavis

1808890 FRW Aerial 050718

Mohlo by vás zaujímať:

J&T sa chystá etablovať v Londýne vo veľkom štýle – stavbou luxusného rezidenčného komplexu

 

 


Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo