Potraviny

Aj takýmto nepriamym spôsobom sa slovenskí dodávatelia v zahraničí presadzujú čoraz viac.

V slovenskom maloobchode je dostatočne konkurenčné prostredie, tvrdí inštitút INESS. Regulačné zásahy štátu do tvorby cien nie sú správnou cestou.

Tresku v majonéze možno považovať za jeden z gastronomickým symbolov Slovenska. Mnohí prichádzajúci sa priznali, že v zahraničí im chýba.

Indície, že tohtoročné víno bude dobré, sú silné. Týka sa to prakticky všetkých bielych aj červených odrôd.

Areál pri Bernolákove má štyri dokončené a obsadené haly, perspektívne ich bude jedenásť s celkovou plochou vyše 400 tisíc m2.

Víťazmi sortimentných kategórií 10. ročníka ocenenia sú IKEA, Lidl, Martinus, NAY, Peek & Cloppenburg, Slovnaft, Sportisimo, OBI, Alltoys, Alza.sk, Deichmann a Dr.Max.

Rok 2022 na Slovensko priniesol novinku v podobe zálohového systému. Na zálohovanie si Slováci veľmi rýchlo zvykli, za posledný rok totiž zálohovali viac ako 820 miliónov zakúpených plastových fliaš a plechoviek.

Reťazec chce nastaviť nové štandardy marketingovej komunikácie s ohľadom na maloletých zákazníkov.

V segmente balenia vládne vysoký globálny dopyt po strojných zariadeniach. Mantrami sú obehové hospodárstvo, riadenie zdrojov, digitálne technológie a bezpečnosť produktov.

Obchodníci vlani čelili neistote aj veľkému rastu nákladov. Darilo sa im však zabezpečiť plynulý predaj, tlmiť rast cien a pomáhať domácim výrobcom.

Strana 1 z 14

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo