Gastronómia

Celkové prvenstvo v súťaži EY Podnikateľ roka v SR získal Juraj Fehervari. Finalistami boli aj zástupcovia firiem z oblasti stavebníctva, IT, kovovýroby a špecializovaného veľkoobchodu.

Po odznení pandémie covidu stravovací sektor dúfal v čo najväčší návrat hostí, musel však čeliť ďalším úderom – vysokej inflácii a energetickej kríze. Ako to zvládajú podniky a ako to vidia zákazníci?

Plzenský Prazdroj mieri s novinkou do sveta kaviarní a bistier. Tam, kde bolo doteraz popri káve, tortách a sendvičoch k dispozícii nanajvýš pivo vo fľašiach a plechovkách.

Z južného Slovenska až na londýnsky gastro Olymp. Majsterka čokolády Zuzana Varga vyrobila pod svojou značkou ZAX pralinku s marakujovou plnkou, ktorá získala obdiv náročnej medzinárodnej poroty.

Na Slovensko prichádza nový spôsob platenia prostredníctvom QR kódu umiestneného na stole a jednoduchej aplikácie v smartfóne. Prináša ho česká startupová spoločnosť Qerko.

V krajine je spolu 10 reštaurácií s hviezdičkou od Michelina a dovedna 79 podnikov aspoň s jednou zmienkou v tomto prestížnom gastronomickom sprievodcovi.

Najväčšia sieť rýchleho občerstvenia na svete zameraná na párky v rožku ich v USA ročne predá viac ako 120 miliónov.

Porota International Wine and Spirit Competition 2020 zaradila slovenský výrobok medzi 22 najlepších hroznových brandy na svete mimo okruh regulérnych koňakov.

Spoločnosť sa rozhodla produktmi a extra reklamou podporiť hotely, kaviarne a reštaurácie pri obnovovaní ich prevádzky v časoch pandémie Covidu-19.

Bryndza je top slovenskou potravinou pre takmer tri štvrtiny Slovákov. Majú ju radi pre jej jedinečnosť, výrazne odlišnú chuť (66 %) a zdravotné benefity (25 %).

Partneri

SOPK

lexikon logo cervene hlavicka KK blue1

Fijet logo